avgust 11, 2022

Kmalu po lepši cesti Podsreda–Brestanica

Država v sodelovanju z občino Kozje zaključuje 2,4 milijona evrov vredno rekonstrukcijo državne ceste Podsreda-Železno. Naložba prinaša dva kilometra prenovljene ceste z izgradnjo podpornih stebrov za stabilizacijo terena, nov pločnik in javno razsvetljavo v Podsredi. Veliko gradbišče je tudi v Kozjem, kjer je v izgradnji novo krožišče z drugo prometno infrastrukturo.

Pot od trga Podsreda do odcepa na grad Podsreda dobiva novo podobo. (Foto: Jernej Šulc)

Za boljšo povezavo Kozjanskega in Posavja
Državna cesta Podsreda – Brestanica je od četrtka, 18. avgusta, od 7. ure do sobote, 20. avgusta, do 17. ure zaradi asfaltiranja zaprta za promet, in sicer od trga Podsreda do odcepa na grad Podsreda. V času zapore je obvoz urejen po državnih cestah na relaciji Podsreda – Bistrica ob Sotli – Bizeljsko – Brežice – Krško – Brestanica in obratno. Z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo in občina Kozje tako zaključujeta pomemben dvoletni projekt rekonstrukcije državne ceste Podsreda - Železno v dolžini dveh kilometrov, razlaga kozjanska županja Milenca Krajnc:

Naložba, s katero bo poskrbljeno za boljšo prometno varnost, bo stala 2 milijona 400 tisoč evrov, pri čemer je glavnino denarja zagotovila država, nekajn pa je prispevala občina, razlaga Milenca Krajnc:

Cesta Podsreda-Brestanica je glavna povezava med Kozjanskim in Posavjem, zato je njena ureditev izjemnega pomena za gospodarski in siceršnji nadaljnji razvoj širšega območja, še izpostavlja županja. Nekaj foto utrinkov z gradbišča najdete v spodnji foto galeriji.

Cesto med Podsredo in Železnim je država celovito obnovila in zgradila podporne stebre za stabilizacijo strmega terena, občina Kozje pa je v sklopu projekta v Podsredi uredila pločnik in javno razsvetljavo. (Foto: Jernej Šulc)

Novo krožišče s parkirišči v Kozjem do konca novembra
V sodelovanju z direkcijo za infrastrukturo pa v občini Kozje izvajajo še en večji prometni projekt, v polnem teku je namreč izgradnja krožišča pri obrtno-poslovni v Kozjem, kjer bo zgrajena še druga prometna infrastruktura. "V sklopu tega projekta bo v Kozjem zgrajeno krožišče, prav tako bo zgrajeno parkirišče pri večnamenskem centru, urejeni bodo pločniki in kolesarske navezave do rondoja pri obrtno-poslovni coni, regulirana bo tudi reka Bistrica in zgrajen nov nadomestni most preko reke Bistrice," napoveduje Milenca Krajnc. Projekt je težak okoli 1,4 milijona evrov, glavnino denarja je zagotovila država, občina Kozje sofinancira okoli 260 tisočakov. V Kozjem bo vse do zaključka del, ki so načrtovana konec novembra, spremenjen prometni režim. Več o projektu smo poročali TUKAJ. (tekst: SP, foto: Jernej Šulc) Zaradi gradnje krožišča bo v Kozjem še vse do konca novembra spremenjen prometni režim. (Foto: Jernej Šulc)

 

Galerija slik