september 4, 2018

Kmalu še boljši pogoji za zreške dijake

Včeraj je prag Srednje poklicne in strokovne šole Zreče prvič prestopilo 59 dijakov. Šola je pomembna "valilnica" kadrov, ki jih potrebujejo podjetniki in gospodarstveniki v Dravinjski dolini. Ti pa šoli pomagajo finančno. Tako bo tudi z njihovo pomočjo šola kmalu pridobila dodatne prostore.

Šola bo s povezovalnim hodnikom poleg skupnega vhoda in večnamenskega prostora pridobila še garderobe, mobilne učilnice ter dve bolj tehnološko opremljeni. (Foto: ŠC Slovenske Konjice - Zreče)

S povezovalnim hodnikom do novih učilnic
Na zreški Poklicni in strokovni šoli, ki sodi pod okrilje Šolskega centra Slovenske Konjice - Zreče, se izobražujejo bodoči strojni tehniki, obdelovalci kovin, instalaterji strojnih instalacij ter gastronomsko-turistični tehniki. Skupaj jih je v tem šolskem letu 381. "Še posebej smo veseli, ker zadnja leta vpis narašča. Vse bolj jasno je, da je takšna šola v našem prostoru še kako potrebna. Izbor izobraževalnih programov uspešno sledi potrebam na trgu dela. Zato naši dijaki hitro pridejo do zaposlitve," poudarja direktorica Jasmina Mihelak Zupančič. Čez počitnice so na šoli prenovili sanitarije, tla, stene in stopnišča, prav tako so zamenjali vrata. Po novem so opremljeni z IKT opremo za poglabljanje znanj ter samostojno delo ob uporabi tehnologij Učno izdelovalnega laboratorija. Kmalu bodo odpravili tudi prostorsko stisko šole, saj gradijo povezovalni hodnik med šolskim objektom in delavnico. V njem bodo dodatne učilnice. Veselijo se jih tako dijaki kot učitelji. Otvoritveni trak naj bi prerezali še to jesen. Novost stane dobrega pol milijona evrov, znaten delež so poleg države ter konjiške, zreške in vitanjske občine prispevali tudi lokalni gospodarstveniki. (BF)