januar 15, 2020

Kmetovalci in gozdarji, pozor! V Celju bo drugi Agritech

Na Celjskem sejmišču bo konec meseca prvi sejem v novi sezoni. Svojo ponudbo, izdelke in storitve na drugem sejmu kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech bo predstavljalo več kot 120 razstavljavcev, bogat bo tudi spremljevalni program s predavanji in svetovanji.

Na sejmu Agritech bo ponudbo, izdelke in storitve predstavljalo več kot 120 razstavljavcev. (Foto: Radio Štajerski val)

Znova priložnost za mlade v kmetijstvu in gozdarstvu
Pobudo za organizacijo sejma Agritech je družbi Celjski sejem lani dalo Združenje proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike (ZKGT). O razlogih za to koordinator združenja Žiga Kršinar:

V prvi izvedbi je strokovni sejemski dogodek Agritech obiskalo več kot 20.000 ljudi, letos jih organizatorji pričakujejo še več. Vodja sejma Renata Košenina pravi:



Program drugega sejma Agritech so organizatorji predstavili na dopoldanski novinarski konferenci. 

Tudi o zvereh v slovenskih gozdovih
Sejem prinaša tudi nekaj novosti, med drugim informativni dan za mlade, ki se zanimajo za poklice v gozdarski in kmetijski panogi, dan trajnostnega kmetijstva, testne vožnje s traktorji in demonstracije uporabe gozdarskih strojev. Gozdarjem in lastnikom gozdov bodo namenili sejemsko soboto. Zavod za gozdove Slovenije pripravlja dogodke na temo „Velike zveri v slovenskih gozdovih“. Vodja celjske območne enote Zavoda za gozdove Slovenije Aleksander Ratajc:

Agritech bo na Celjskem sejmišču od 29. januarja do 2. februarja. Podrobnejši program najdete TUKAJ. (NS)