marec 28, 2018

Kočo na Pesku bodo prenovili

Morda bomo lahko že prihodnje leto čaj pili v prenovljeni koči na Pesku. Za njeno posodobitev in razširitev si prizadeva Planinsko društvo Oplotnica, ki je njen lastnik. Gre za 800 tisoč evrov vredno naložbo. Verjamejo, da bodo denar zbrali iz različnih virov. Tudi vaš evro bo nadvse dobrodošel.

Priljubljena koča na Pesku je polna gostov tako v poletnih kot zimskih mesecih. Morda vas bo že naslednje leto sprejela povsem prenovljena. (Foto: PD Oplotnica)

Ohranimo dušo koče na Pesku
Tako so člani oplotniškega planinskega društva naslovili projekt prenove koče na Pesku, ki je že vrsto leto priljubljeno postajališče pohodnikov iz vseh koncev Slovenije, pa tudi gosti iz sosednje Avstrije jo radi obiskujejo. Toda objekt, ki se ponaša z letnico 1928, je zob časa že dodobra načel, saj že 30 let ni bil deležen prenove. "Želja po celoviti prenovi in razširitvi se je v društvu porodila pred štirimi leti. Zavedamo se, da gre za velik finančni zalogaj, vendar verjamemo, da nam bo uspelo," je prepričan predsednik Planinskega društva Oplotnica Anton Klinc. Prenovljena koča na Pesku bo lesena, njena zunanja podoba bo takšna kot v predvojnih časih, imela bo 12 sob in večnamenski prostor, ob njih še večji prostor z 18 skupnimi ležišči. Prenovili bodo kuhinjo, gostinski del in sanitarije, prav tako teraso pred kočo. V društvu imajo prihranjenega nekaj denarja, upajo, da bodo uspešni na razpisu Eko sklada, še kako dobrodošel bo vsak evro donatorjev. Tudi vi lahko prispevate. Kako? Na telefonsko številko 1919 z velikimi tiskanimi črkami napišete PESEK 5. Tako boste prispevali 5 evrov. V društvu bodo zelo hvaležni, je poudaril predsednik društva v klepetu z Barbaro Furman. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku. V galeriji pa si poglejte, kakšna bo podoba nove koče na Pesku. (BF)

Galerija slik

Datoteke

KLEPET Z ANTONOM KLINCEM