julij 24, 2021

Koga je nagradila Občina Rogaška Slatina?

Občina Rogaška Slatina je sinoči na slovesnosti ob svojem prazniku podelila dve plaketi in tri priznanja občine.

Slatinska občina je ob prazniku nagradila najvidnejše posameznike in društva. (Foto: Štajerski val)

Občina Rogaška Slatina ima v ponedeljek svoj praznik, s prireditvijo pa ga ja obeležila že sinoči. Ob tem je župan Branko Kidrič podelil dve plaketi in tri priznanja občine. Eno od plaket je prejel trenutni direktor Mlekarne Celeia Vinko But, ki je, kot piše v obrazložitvi, s svojim delom doprinesel k razvoju Rogaške in širšega območja na področju kmetijstva. Sam o prejemu plakete pravi:

Drugo plaketo prejme komunalno podjetje OKP, ki z inovativnim pristopom k svojim nalogam skrbi za kakovostno življenje občanov. Direktor Bojan Pirš je prejem plakete pospremil z besedami:

Občina pa je podelila tudi tri priznanja. Ena od prejemnikov je Milena Jagodič, ki je že leta vidna članica Planinskega društva Boč Kostrivnica in tudi sicer s svojim delovanjem popestri utrip v krajevni skupnosti. Tako pravi:

Ivanka Habjanič, aktivna članica društva invalidov, ki se vrsto let aktivno vključuje v življenje v občini in angažira pri njenih projektih, je ob podelitvi priznanja povedala:

Tretje priznanje pa je šlo Kulturnemu društvu Vitis, ki deluje na področju vokalne glasbe ter bo prihodnje leto dopolnilo 20 let. V imenu društva je priznanje prevzel predsednik Patrik Pirš ter dejal:

Ob praziku tudi o postorjenem in o naložbah
So se pa v Rogaški Slatini ob prazniku ozrli tudi na postorjeno v minulem letu in na načrte za prihodnost. Kar nekaj so postorili na področju športne infrastrukture. Pred kratkim so odprli novo pomožno nogometno igrišče z umetno travo. Tako so zagotovili boljše delo nogometnemu klubu, po besedah župana Branka Kidriča si od novosti obetajo tudi razvoj športnega turizma. Trenutno občina v Kostrivnici gradi športno rekreacijski park, v prihodnje pa bodo uredili tudi športno dvorano pri podružnični osnovni šoli na Svetem Florijanu, dela se bodo začela avgusta.

Med večjimi naložbami Kidrič izpostavlja še večstanovanjski objekt z desetimi neprofitnimi stanovanji, ki so ga prejšnji teden slovesno odprli v Spodnji Kostrivnici. Dodaja, da so bili aktivni tudi na področju cestnih naložb:

V prihodnje pa je ena večjih naložb gradnja oskrbovanih stanovanj. Kidrič pri tem pravi:

(TMG)

Galerija slik