maj 29, 2018

Koga mika poslanski stolček na Konjiškem?

Na širšem Konjiškem, v občinah Slovenske Konjice, Zreče in Vitanje, ki sodijo v 3. volilni okraj 7. volilne enote, se za vstop v državni zbor poteguje 22 kandidatk in kandidatov. Med njim so bolj ali manj znana, pa tudi povsem neznana imena.

Če ste že odločeni, lahko svoj glas izbranemu kandidatu oddate že danes, saj se je začelo tridnevno predčasno glasovanje.

Dvanajst žensk in deset moških
Med znana imena zagotovo sodi konjiški župan Miran Gorinšek iz Slovenske Ljudske stranke, ki se za poslanski mandat poteguje prvič. V drugo pa poskuša Bojan Podkrajšek iz SDS-a, ki končuje svoj prvi poslanski mandat. Znano ime je tudi Zmago Jelinčič, predsednik Slovenske nacionalne stranke, ki sicer živi v Ljubljani, a kandidira na Konjiškem. Kandidatka SMC-ja je Špela Sovič, stranke Za zdravo družbo Božena Kos, Solidarnost, za pravično družbo Lidija Papež. Poslanski sedež si želijo tudi trije konjiški občinski svetniki, in sicer upokojena novinarka Milena Brečko Poklič, kandidatka stranke DeSUS; Jernej Štromajer iz Socialnih demokratov ter mag. Jure Levart iz Nove Slovenija. Za Listo Marjana Šarca kandidira Anamaria Hren, za Listo Andrej Čuš in Zeleni Slovenije Nina Beškovnik; glasove za Listo novinarja Bojana Požarja bo zbiral Luka Požar; za Stranko Slovenskega naroda Alojz Kojzek, za stranko DD - Dobra država pa Alenka Orbovič. Če boste glasovali za Levico, boste obkrožili ime Jerice Strgar, če za Listo Alenske Bratušek pa ime Mitje Horvata. Aleksandra Valjevec kandidira za Piratsko stranko Slovenije, Nataša Pavčič Rodošek za Združene levice in Slogo, Polonca Šebart pa za stranko ReSET - Rešimo Slovenijo elite in tajkunov. Za vstop v državni zbor se poteguje tudi GAS - Gospodarska aktivna stranka s kandidatko Danijelo Marjanovič, Gibanje Zedinjena Slovenija s kandidatom z Urbanom Šiškom ter Gibanje Skupaj Naprej Ljubom Dobajem. Združena desnica - glas za otroke in družine, Nova ljudska stranka se je pred dnevi umaknila iz predvolilne tekme. (BF)

Povezani prispevki: 
ZA KOGA BOSTE LAHKO VOLILI V ŠENTJURJU IN DOBJU?