november 14, 2022

Kolesarska povezava Celje-Štore-Šentjur po načrtih

Sredi letošnjega maja se je začela gradnja kolesarske povezave Celje – Štore – Šentjur. V teku so številna dela v vseh treh občinah, na vseh odsekih. V celoti bo končana do konca prihodnjega leta.

Gradnja odseka kolesarske povezave v Štorah in Šentjurju. (Foto: MOC)

Z Mestne občine Celje so sporočili, da je na delu kolesarske povezave na območju celjske trenutno gradnja brvi Hudinja 1, ki bo predvidoma končana v začetku decembra, ko je načrtovano tudi asfaltiranje trase. »Tudi v Občini Štore je na štirih odsekih že pripravljena večina trase za asfaltiranje, ki je predvideno v prihodnjem letu. Izvajalec ureja vse potrebno za gradnjo brvi Voglajna 2 in Žikovski potok. Makadamski del trase do Vrbnega je pripravljen tudi že v Občini Šentjur, kjer je od januarja do marca prihodnjega leta načrtovana gradnja zadnjega, dvanajstega odseka kolesarske povezave,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Gradnja mostu čez Hudinjo. (Foto: MOC)

Kolesarska steza, ki bo povezala občine Celje, Štore in Šentjur bo dolga sicer dolga nekaj več kot 11 kilometrov in pol, od tega bo več kot 8 kilometrov in pol kolesarske povezave zgrajene na novo. Investitor več kot 11 milijonov evrov vrednega projekta je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI), ki prispeva tudi glavnino denarja za naložbo. Ta je sofinancirana z evropskim denarjem. (NS)


Gradnja premostitvenega objekta Žikovski potok. (Foto: MOC)