oktober 10, 2019

Komu letošnja priznanja občine Laško?

Še mesec dni je do praznika občine Laško, znani pa so že dobitniki laških grbov in naziva častni občan. Tega bodo posthumno podelili Edu Jelovšku, za njegov izjemen prispevek k ohranjanju zgodovine Laškega.

Občina Laško občinski praznik praznuje 7. novembra. (Foto: Radio Štajerski val)

Zgodovino kraja ohranil za bodoče generacije
Občina Laško svoj občinski praznik praznuje 7. novembra. Na osrednji slovesnosti bo župan Franc Zdolšek izročil letošnja občinska priznanja. Naziv častni občan bodo posthumno podelili Edu Jelovšku. Bil je amaterski zgodovinar, kritik, novinar, iskalec in pisec zgodovinskih pričevanj o Laškem in širši okolici. Naziv si je, kot je v obrazložitvi zapisala komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, prislužil za prispevek k ohranjanju zgodovine Laškega.

Pet grbov med društva in posameznike 
Zlati grb bo iz rok laškega župana Zdolška prejelo Turistično društvo Laško, za prispevek na področju turizma, kulturnega in družabnega življenja v kraju. Srebrnega grba se bodo razveselili v Društvu upokojencev Laško, za uspešno delo s starejšimi na socialno humanitarnem in družabnem področju. Srebrni grb bosta prejela tudi Smučarski klub Zlatorog Laško za uspešno delovanje z mladimi na smučarskem področju ter Mojca Leskovar, za poslovne uspehe in prispevek k razvoju in ugledu občine. Bronastega grba pa se bo tokrat razveselil kuharski mojster Marko Pavčnik, za aktivno delo na družbenem in kulinaričnem področju. (NS)