maj 19, 2020

Konec maja virtualni Tek po šmarskih bregih

V Šmarju pri Jelšah bo 30. in 31. maja 5. Tek po šmarskih bregih, ki pa bo zaradi posebnih razmer povezanih s koronavirusom virtualnega značaja. V šmarskem športnem društvu upajo, da bodo pravi tek izvedli konec avgusta.

Takole so na Teku po šmarskih bregih tekli v minulih letih. (Foto: Radio Štajerski val)

Najprej virtualni tek
Epidemija novega koronavirusa je načrte prekrižala tudi organizatorjem 5. Teka po šmarskih bregih, ki bodo namesto za april načrtovane športne prireditve konec maja organizirali virtualni tek, konec avgusta želijo izvesti še pravi tek. Udeleženci bodo na virtualnem teku odtekli ali prehodili 5- ali 10-kilometrsko razdaljo na poljubni lokaciji ali pa kar obe, vendar vsako s posamičnim startom, so sporočili iz Športnega društva Šmarje pri Jelšah, ki prireditev organizira v sodelovanju z Javnim zavodom za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah ter Klubom študentov Šmarske regije in Obsotelja. Tek bo 30. in 31. maja in bo brezplačen, tekači se lahko prijavijo preko mobilne ali spletne aplikacije Strava, razlaga predstvnik organizatorja Dejan Hribernik.

Za sodelujoče v virtualnem teku bodo pripravili tudi kakšno presenečenje. Končne rezultate bodo objavili v prvem tednu junija.

 Tekači bodo lahko na virtualnem teku izbirali med 5- in 10-kilometrsko traso. (Foto: FB Tek po šmarskih bregih, Boštjan Erjavec)

Pravi tek 29. avgusta
V šmarskem športnem društvu sicer upajo, da bodo ob sproščanju ukrepov poleti izvedli tudi pravi Tek po šmarskih bregih. Če ne bo zapletov, se bodo tekači na njem pomerili 29. avgusta, napoveduje Hribernik.


Odrasli tekači se bodo lahko pomerili na 5- in 10-kilometrski trasi, otroci pa na 200, 500 in 1000 metrov dolgi razdalji. Več informacij na Protime.si, kjer zbirajo tudi prijave. (SP)