oktober 12, 2021

Konjičani sofinancirajo e-oskrbo starejših

Občina Slovenske Konjice bo sofinancirala e-oskrbo starejših. Ta storitev, kot razlagajo, daje velik pomen in podporo samostojnemu bivanju starejših na svojem domu. Na Konjiškem zdaj izbirajo kandidate, o katerih bo odločala komisija.

Storitev e-oskrba starejšim omogoča večjo varnost, četudi živijo sami. (Foto: Telekom Slovenije)

E-oskrba starejšim – če denimo padejo, občutijo slabost ali se znajdejo v kakršnikoli drugi stiski – 24 ur na dan hitro nudi pomoč. Namenjena je tudi invalidom, bolnikom s kroničnimi boleznimi, bolnikom po težjih operativnih posegih in osebam z demenco. Župan Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc o delovanju e-oskrbe pravi:

Sodobna oprema sicer zazna potrebo po pomoči tudi v primeru, ko uporabnik ne more pritisniti na gumb zaradi na primer slabosti ali poškodbe. Kot še dodaja Ratajc, je to način, ki pomaga starejšim, da lahko dlje živijo doma in so bolj samostojni. Komu pa bodo do e-oskrbe pomagali s subvencijo?

Dodaja, da trenutno pripravljajo javni razpis, kamor se bodo upravičenci lahko prijavili. Prve subvencije bodo podelili za naslednje leto, veljale bodo 12 mesecev, razpis pa bodo ponovili vsako leto. (TMG)