februar 17, 2021

Konjiška občina z nakupom Pekarne Rogla do bolj urejenega mesta

Nakup nekdanjih prostorov Pekarne Rogla je korak k bolj urejenemu mestnemu jedru, pravijo na konjiški občini. O nakupu in načrtih smo povprašali župana.

Nekdanja Pekarna Rogla že dobro desetletje sameva, zdaj jo je kupila občina. (Foto: Google)

Občina Slovenske Konjice je kupila stavbo na Starem trgu, v kateri je dolga leta bila Pekarna Rogla. Pekarna, znana po odličnem kruhu in konjiških rezinah, je že pred leti pristala v stečaju, njena stavba pa že okoli 15 let sameva. Ker propada, ni v ponos mestu, pravi župan Darko Ratajc. Zato jo je občina kupila. Za 2500 kvadratnih metrov stavbne površine in obstoječih objektov je odštela dobrih 137.000 evrov.

Zdaj se morajo po županovih besedah odločiti, kaj bodo v stavbi in ob njej uredili, razmišljali so že o urejanju parkirišč in stanovanjih za mlade družine. A končne odločitve še niso sprejeli. Kako pa bo naprej?

Ureditev stavbe nekdanje Pekarne Rogla in njene okolice je namreč del načrta za obsežno ureditev konjiškega starega mestnega jedra, ki je med bolj dolgoročnimi načrti občine. Določeni pogovori o urejanju starega dela Slovenskih Konjic z urbanisti, arhitekti, okoljevarstveniki, ustanovami, ki skrbijo za kulturno dediščino in drugimi strokovnjaki že potekajo. A je projekt še v začetnih fazah. Šele ko bodo imeli vse načrte in dovoljenja, bodo začeli urejati mestno jedro, pravi Ratajc. Glavni cilj pa je:

Prvi pogoj za to pa je seveda nakup stavb, kakršna je nekdanja Pekarna Rogla. (TMG)