julij 10, 2020

Konjiški bazen spet odprt

V Slovenskih Konjicah so po treh poletjih prenove spet dobili bazen. Uredili so olimpijski bazen in čofotalnik za najmlajše. Pravijo, da bodo ponudbo v prihodnje še nadgrajevali.

Prvi kopalci so se že okopali v novem bazenu. (Foto: Štajerski val)

V Slovenskih Konjicah so dopoldne odprli bazen. Zaradi prenove je bil zaprt tri poletja. Prvi kopalci so se odprtja tako zelo razveselili:

 

Občina je v okviru prenove zgradila nov olimpijski bazen in čofotalnik za najmlajše ter uredila pripadajoče objekte, kot so garderobe in sanitarije. Prenova je stala dober milijon evrov, večino denarja je zagotovila občina. Špela Hlačar iz Javnega komunalnega podjetja, ki bo skrbelo za bazen, pa pravi, da bodo v prihodnje ponudbo novega kopališča tudi dopolnjevali. Kakšni so načrti?

 

Župan Darko Ratajc pa je ob odprtju povedal:

Ukrepi tudi na bazenu
Sicer pa bo zaradi ukrepov, ki veljajo zaradi koronavirusa konjiški bazen namesto 418 obiskovalcev lahko sprejel le 69 kopalcev in še 170 ljudi ob bazenu.

Tudi na bazenu pa veljajo ukrepi proti širjenju koronavirusa. Že pri blagajni si je potrebno razkužiti roke in vzdrževati fizično razdaljo. Vsaj meter in pol raz kopališču 1,5, v bazenu 2 metra. Ob vstopu v zaprte prostore – garderobe, wc, tuše, si je treba razkužiti roke, nadeti masko in za vsakim uporabnikom razkužiti garderobe, tudi toaletne prostore. (TMG)

Galerija slik