december 10, 2018

Konjiški šoli Jabolko kakovosti

Konjiška osnovna šola Pod goro je prejela priznanje Jabolko kakovosti. Zato, ker se njihovi učitelji dodatno usposabljajo za delo z otroki s posebnimi potrebami in jim tako zagotavljajo kakovostno vzgojo in izobraževanje. Priznanje jim pomeni dodatno motivacijo za naprej.

Nagrajena ekipa Osnovne šole Pod goro Slovenske Konjice, jabolko kakovosti in šopek drži v rokah ravnateljica Darja Ravnik. (Foto: Klemen Razinger)

Po dodatna znanja v tujino
Jabolka kakovosti podeljuje republiški Center za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja. Center je prepoznal uspešna prizadevanja konjiške šole Pod goro, ki že leta sodeluje v evropskih projektih Erasmus plus in pošilja svoje učitelje na dodatna izobraževanja v tujino. Tam pridobivajo strokovna znanja za delo z otroki s posebnimi potrebami. Konjiška Osnovna šola Pod goro ima namreč tudi podružnico V parku, v katero zahajajo učenci s posebnimi potrebami. Tako je še kako pomembno, da so njihovi učitelji dobro strokovno usposobljeni. Metode dela namreč prilagajajo potrebam vsakega učenca posebej, poudarja ravnateljica Darja Ravnik, ob tem pa dodaja, da je priznanje zanje motivacija za delo v prihodnje, saj so pred njimi novi izzivi:

Konjiška OŠ Pod goro ni edina, ki se v naših krajih ponaša s priznanjem Jabolko kakovosti 2018. Prejeli sta jih tudi dve celjski srednji šoli - Srednja šola za gostinstvo in turizem ter Srednja ekonomska šola. Na področju izobraževanja odraslih je Jabolko kakovosti dobila Ljudska univerza Rogaška Slatina, za posebne dosežke pa Univerza v Mariboru. (BF)