avgust 21, 2019

Konjiški TIC je zdaj sodoben informacijski center

Turistično informacijski center (TIC) v Slovenskih Konjicah je dobil novo, lepšo podobo. Konjiška občina ga je obnovila in zanj zagotovila novo opremo.

Vrata konjiškega TIC-a so med tednom odprta od 8-ih do 17-ih, ob sobotah od 10-ih do 14-ih. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Konjiški TIC domuje na Starem trgu 27, obnavljati so ga začeli v začetku leta in prostori so zdaj že obnovljeni. »Prostori so dolgo čakali na obnovo. Razmere za delo v njih so bile neprimerne, prostori vlažni, ometi so odpadali, pohištvo pa je bilo dotrajano in povsem neprimerno za spodoben sprejem obiskovalcev,« razlagajo na konjiški občini. TIC je zdaj sodoben center, kjer obiskovalci, pa tudi domačini, med drugim dobijo predloge za izlete po Konjiškem in okolici, informacije o dogajanju, turistične brošure ... Prav tako je v TIC-u prodajalna lokalnih spominkov in izdelkov, v njem si lahko tudi izposodite e-kolesa. Obnovljene prostore TIC-a bodo uradno in slovesno odprli na svetovni dan turizma, 27. septembra. (AD)