oktober 8, 2018

Konjiški župan tokrat stavi na izkušnje

Konjiški župan Miran Gorinšek se županovanja po 12 letih še ni naveličal. V lokalni skupnosti vidi kar nekaj novih razvojnih izzivov, izkušnje pa mu bodo, kot pravi, pri nadaljnjem delu zgolj koristile. Vsa leta ostaja zvest Slovenski ljudski stranki. In kaj obljublja Konjičankam in Konjičanom?

Miran Gorinšek želi še ostati na čelu konjiške občine.

Prva, a zagotovo ne zadnja kandidatura
Miran Gorinšek je v konjiški občini župansko kandidaturo napovedal prvi, zagotovo pa ne bo edini, v naslednjih dneh je pričakovati vsaj še najavi dveh kandidatov. Govori se o SDS-ovem poslancu Bojanu Podkrajšku in direktorju Zdravstvenega doma Slovenske Konjice Darku Ratajcu, ki naj bi ga podprli Socialni demokrati, SMC in DeSUS. Vendar se Gorinšek s potencialnimi protikandidati ne obremenjuje. "Rad delam v dobro občanov. Dvanajst let zavzetega dela, težkih preizkušenj, pa tudi lepih trenutkov mi je vlilo še več idej in delovnega zagona. Veliko smo naredili, lahko pa s svojo ekipo marsikaj še pokažem," poudarja Gorinšek, po izobrazbi sicer agronom.

In obljube?
Če bodo Konjičanke in Konjičani Miranu Gorinšku vnovič zaupali mandat, bo nadaljeval s komunalnim opremljanjem poslovne cone v Tepanju, urejanjem sistema poplavne varnosti v Mlačah in na Zbelovem, gradnjo vodovoda na Tolstem vrhu ter prizidka pri konjiškem zdravstvenem domu. Posodobitve bo deležen stari del objekta Osnovne šole Pod goro, širitve pa glasbena šola. Gorinšek napoveduje tudi odprtje novega konjiškega bazena naslednje poletje, gradnjo bivalne enote Varstveno-delovnega centra, krožišča ob vstopu v z avtoceste v Tepanju ter pri Hoferju z obvoznico proti Oplotnici ter pri kapeli v Zečah. V naslednjih letih bo, kot še pravi, občina zagotovila več denarja za prenovo dotrajanih lokalnih cest. Ob tem izpostavlja še gradnjo državne kolesarske steze Tepanje – Sp. Grušovje, Hofer – Market v središču Slovenskih Konjic ter dokončanje kolesarske povezave Slovenske Konjice –Zbelovo. Obeta se tudi gradnja blokovskih stanovanj v Spodnjih Prelogah in v Slomškovi ter ureditev stanovanjske soseske na Tepanjskem Vrhu in v Ločah. Na željo številnih Konjičanov bo občina prenovila staro tržnico in jo povezala z novo, v staro mestno jedro, edinstven ambient za dogodke na prostem, pa pripeljala več kulturnih dogodkov. Sicer pa župan Gorinšek priznava, da odločitev za vnovično kandidaturo ni bila samoumevna, prisluhnite mu v spodnjem posnetku. (BF)

Galerija slik

Datoteke

ŽUPAN MIRAN GORINŠEK