november 13, 2018

Konjiški županski kandidati o piščančji farmi

Vse tri kandidate za konjiškega župana smo vprašali, kako se bodo v primeru izvolitve lotili izziva, ki med občani na Konjiškem že od poletja dviga precej prahu. Gre za piščančjo farmo, ki jo v Konjiški vasi želi graditi predsednik te krajevne skupnosti Marko Cigler, a njegovi nameri nekateri občani odločno nasprotujejo.

Epiloga odmevne polemike okrog načrtovane večje piščančje farme v Konjiški vasi kmalu še ni pričakovati. (Fotografija je simbolična.)

Trije kandidati, tri različna mnenja
Spomnimo, da se je približno 850 občanov podpisalo pod peticijo proti gradnji večje piščančje farme v Konjiški vasi. Bojijo se smradu, nekateri pa opozarjajo na konflikt interesov, ki naj bi ga investitorju Marku Ciglerju omogočila lokalna politika. Aktualni župan Miran Gorinšek iz Slovenske ljudske stranke pravi, da bo pri pripravi podrobnega občinskega prostorskega načrta svoje povedala stroka, kasneje še občani, zato je politiziranje te teme po njegovem mnenju nepotrebna. Sicer pa dokončne odločitve v kratkem še ni pričakovati:

Skupni kandidat za konjiškega župana Socialnih demokratov, SMC-ja in DeSUS-a Darko Ratajc gradnji piščančje farme v Konjiški vasi ni naklonjen:

Neko vmesno pot pa bi ubral tretji kandidat za konjiškega župana, Bojan Podkrajšek, ki kandidira na listi Slovenske demokratske stranke:

 

Načrtovana piščančja farma v Konjiški vasi je zgolj ena od tem, ki je v zadnjem letu netila burne razprave med prebivalci konjiške občine. Spomnimo na jezo številnih Konjičanov, ki jo je povzročilo zaprtje bazena v mestu. Zaradi dotrajanosti je postal nevaren, občina bo zgradila novega. V kolikšni meri, če sploh, bodo te polemike vplivale na odločanje Konjičank in Konjičanov o tem, koga želijo na županskem stolu naslednja štiri leta, pa bo znano v nedeljo zvečer ali pa šele po drugem krogu volitev, 2. decembra. (BF)