februar 12, 2020

Maja novi apartmaji na gradu Podsreda

Občina Kozje bo spodnjem gospodarskem poslopju gradu Podsreda v mesecu maju odprla novih 16 namestitev. Z novostjo želi v Obsotelje in na Kozjansko privabiti predvsem turiste, ki jih zanimajo kulturna dediščina, ohranjena narava, mir in sprostitev.

V spodnjem grajskem poslopju bodo obiskovalcem na voljo trije apartmaji in tri sobe. (Foto: Teo Hrvoje Oršaniič )

Dela v polnem teku
Občina Kozje nadaljuje prizadevanja za ureditev prenočitvenih kapacitet v spodnjem gospodarskem poslopju gradu Podsreda. Grad, ki je v lasti občine Kozje, leži na območju Kozjanskega parka, ki je upravljavec gradu. Na občini upajo, da bodo z novimi nočitvenimi kapacitetami zadostili po povečanem povpraševanju po namestitvah, predvsem tistih turistov, ki jih zanimajo kulturna dediščina, ohranjena narava, mir in sprostitev. "Gre za inovativen turistični produkt v Obsotelju in na Kozjanskem, ki se navezuje na povezovanje narave in kulture in v enkratno okolje gradu prinaša 16 novih namestitev," pravi kozjanska županja Milenca Krajnc.



Izvajalec pogodbenih del mora ureditev prostorov zaključiti najkasneje do konca marca, prve rezervacije apartmajev in sob pa bodo mogoče že v mesecu maju. Ureditev prenočišč na gradu Podsreda bo stala dobrih 150 tisoč evrov, plačala jih ob občina Kozje.

 Srednjeveški grad Podsreda velja za najbolj grajskega med slovenskimi gradovi. (Foto: Teo Hrvoje Oršanič)

Turistični paketi v sodelovanju s Turizmom Podčetrtek
Hkrati z ureditvijo prenočitvenih kapacitet pa po besedah Krajnčeve že tečejo aktivnosti za pripravo turističnih paketov, ki bodo gostom nudili možnost celovitega doživetja destinacije in široke ponudbe znamenitosti, kulinarike, domačih proizvodov in spoznavanja tradicionalnih dejavnosti, pri čemer sodelujejo z gospodarsko interesnim združenjem za pospeševanje turizma Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje. Na gradu Podsreda v zadnjem času beležijo porast tujih in domačih obiskovalcev, v letu 2019 ga je po navedbah JZ Kozjanski park obiskalo preko 13 tisoč ljudi, zato bodo nove namestitve za obiskovalce zelo dobrodošle.

 Zasnova apartmajev temelji predvsem na urejanju kulturne dediščine stavbe in celotnega kompleksa gradu Podsreda. (Foto: Teo Hrvoje Oršanič)

Nagrada Jakob 2020 za kakovost in odličnost 
Dodaten dokaz za dobro delovanje in vodenje ter za to, da smer razvoja na gradu Podsreda teče v pravo smer, pa sta po besedah županje Milence Krajnc tudi nagrada Jakob 2020 – sejemska nagrada za kakovost in odličnost v turizmu – in prejeti naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine in programe v gradovih in dvorcih 2020, ki ju je mednarodna komisija soglasno dodelila programu Gradovi Posavja, katerega del je tudi Grad Podsreda. (SP)

 Prvi gosteje bodo na gradu prespali v začetku letošnje turistične sezone. (Foto: Teo Hrvoje Oršanič)

SORODNE VSEBINE:
V Kozjanskem parku vse več obiskovalcev
Na gradu Podsreda boste lahko tudi prespali