januar 10, 2020

Makolčani dobili sodoben poslovilni objekt

Prvotna poslovilna vežica, ki je bila na pokopališču v Makolah zgrajena še pred drugo svetovno vojno, je bila premajhna in dotrajana. Z novogradnjo so Makolčani dobili sodoben objekt, ki omogoča dostojno zadnje slovo.

V novem poslovilnem objektu sta dve poslovilni vežici, osrednji prostor, čajna kuhinja in spremljevalni prostori. (Foto: Občina Makole)

Dolgoletna želja Makolčanov, da dobijo novo poslovilno vežico, se je končno uresničila. Občina je stari poslovilni objekt porušila, na istem mestu pa postavila modernega, ki ustreza potrebam sodobnega časa. "Stari objekt smo porušili in na isti lokaciji zgradili novega. Neto tlorisna površina novih prostsorov je okrog 155 kvadratnih metrov, v samem objektu sta dve poslovilni vežici, centralni osrednji prostor, čajna kuhinja ter spremljajoči prostori s toaletami, hodnikom in prostorom za pripravo obreda," razlaga vodja projekta Matjaž Kopše. Dela je izvedlo podjetje GP PROJECT ING, podjetje za gradbeništvo in inženiring d. o. o.. Izgradnja poslovilne vežice v Makolah je največja naložba makolske občine v zadnjem letu. Gradbena vrednost naložbe se je ustavila pri slabih 190 tisoč evrih. Skupaj s projekti in izvedbo nadzora pa je znašala slabih 205 tisoč evrov. (SP)

 (Foto: občina Makole)