julij 12, 2021

Makolski gasilci z novim vozilom

Potem ko so gasilci iz Makol lani prevzeli okoli 300 tisoč evrov vredno gasilsko avtocisterno so se v društvu to poletje razveselili še novega moštvenega vozila. 57 tisoč evrov vredna pridobitev bo dobrodošla tudi za intervencije v slabših vremenskih razmerah in na težje dostopnem terenu.

Novo moštveno vozilo zagotavlja varno vožnjo v vseh vremenskih razmerah, tudi v blatu, brozgi in snegu. (Foto: PGD Makole)

Vozilo na štirikolesni pogon tudi za strmi teren
Prostovoljno gasilsko društvo Makole, ki šteje približno sto članov, od tega 40 operativnih gasilcev, bo na intervencijah še učinkovitejše. V društvu so namreč kupili novo moštveno vozilo na štirikolesni pogon. Prejšnje okoli 13 let staro vozilo je bilo sicer še v dobrem stanju, vendar pa predvsem v slabših vremenskih razmerah ni bilo primerno za prevoz na težje dostopne lokacije, zato so ga zamenjali za novega, razlaga predsednik makolskih gasilcev Vinko Kunej.

 
Z novim moštvenim vozilom bodo v Makolah še učinkoviteje reševali ljudi in njihovo premoženje. (Foto: PGD Makole)

Vozilo bo po navedbah Kuneja služilo za prevoz gasilcev na intervencije, tekmovanja, pogrebe in za druge namene. Nova pridobitev je makolske gasilce stala 57 tisoč evrov. 30 tisočakov so pridobili z uspešno prijavo na razpis Ministrstva za obrambo, preostalo so plačali iz gasilske blagajne, torej z donacijami občanov in prostovoljnimi prispevki za koledarje. Po besedah Kuneja je to četrto vozilo v voznem parku makolskih gasilcev. Lani je društvo prevzelo 300 tisoč evrov vredno gasilsko avtocisterno GVC 16/25 za 3 tisoč litrov vode, za katero je večino denarja zagotovila občina Makole. (SP)

 
Najdražja v voznem parku makolskih gasilcev je 300 tisoč evrov vredna avtocisterna GVC 16/25. (Foto: PGD Makole)

Galerija slik