junij 6, 2020

Maksimiljan Tramšek na čelu Komunale Slovenska Bistrica

Maksimiljan Tramšek, ki je že od avgusta lani, po odstopu dolgoletnega direktorja Blaža Gregoriča, vodil Komunalo Slovenska Bistrica, bo s prvim julijem nastopil polni štiriletni mandat. Pred kratkim ga je na to mesto imenoval nadzorni svet tega javnega podjetja.

Mandat s polnimi pooblastili bo Tramšek nastopil 1. julija. (Foto: bistrican.si/Komunala SB)

Kot poudarja Maksimiljan Tramšek, je poslanstvo družbe kakovostno izvajanje javne gospodarske službe v občinah ustanoviteljicah. Za mandatno obdobje 2020–2024 predvidevajo 14-odstotno rast števila zaposlenih. Sicer pa bodo glavni poudarek namenili problematiki ravnanja z odpadki. Direktor Maksimiljan Tramšek razlaga:

O prihodnosti pa:

V prihodnje bodo tudi posodobili elektronsko poslovanje, ki bo uporabnikom prijazno, vlagali bodo v osnovna sredstva in inventar ter uredili kadrovsko področje, predvsem socialni dialog med zaposlenimi. Prav tako bo treba, kot pravi novi direktor, vlagati v razvoj kadrov in njihovo izobraževanje. Dolgoročno pa Komunala Slovenska Bistrica načrtuje nove poslovne prostore. Obstoječi so namreč neustrezni, saj nimajo ustreznih skladišč, ves vozni park pa je na prostem. (TA)