januar 12, 2022

Malčki v Žalcu bodo dobili nov vrtec

V Žalcu bodo gradili nove prostore za predšolsko vzgojo otrok. Novi vrtec bo zrasel v zahodnem delu mesta, gradili ga bodo v javno-zasebnem partnerstvu. Nared naj bi bil jeseni prihodnje leto.

Tako bo izgledal novi vrtec v Žalcu. (Vizualizacija: Efekt arhitektura)

Koncesijsko pogodbo za gradnjo je župan občine Žalec Janko Kos s predsednikom uprave velenjskega podjetja Esotech Markom Škobernetom podpisal včeraj. Naložba je ocenjena na 12,8 milijonov evrov. Vrtec bodo zgradili v zahodnem delu mesta, v bližini regionalne ceste Žalec-Vransko, kjer je več trgovskih centrov. V njem bo 9 igralnic za okoli 170 otrok, večnamenski skupni prostor, prostori za upravo vrtca in centralna kuhinja za za vse enote vrtca. Ob tem bodo uredili tudi zunanje igrišče, parkirišče, dovozne poti in ostalo. Temeljni kamen za novo vrtčevsko pridobitev naj bi položili poleti, prve malčke pa naj bi vrtec sprejel septembra prihodnje leto. Gradbinec, podjetje Esotech, bo na podlagi koncesijske pogodbe z vrtcem upravljal 15 let, leta 2038 pa bo vrtec v upravljanje prevzela občina Žalec. Po besedah žalskega župana Janka Kosa gre za prepotrebno naložbo, saj število otrok v žalski občini raste, vrtci pa pokajo po šivih. Kos je tako že napovedal novo naložbo v predšolsko vzgojo, še en vrtec – na Ponikvi pri Žalcu – naj bi začeli graditi leta 2024. Projektno dokumentacijo že pripravljajo. (NS)

Novi vrtec v Žalcu bo imel 9 oddelkov. (Vizualizacija: Efekt arhitektura)

Vrtec v zahodnem delu žalske občine je nujna naložba, saj število otrok iz leta v leto narašča. (Vizualizacija: Efekt arhitektura)

Galerija slik