december 3, 2018

Marko Samec prevzel vodenje šmarske knjižnice

Šmarčan Marko Samec je nastopil funkcijo direktorja Knjižnice Šmarje pri Jelšah. Na tem položaju je nasledil dolgoletnega direktorja Jožeta Čakša, ki se je upokojil.

Novi direktor Knjižnice Šmarje pri Jelšah Marko Samec. (Foto: Radio Štajerski val)

Gradbenik, ki je po srcu kulturnik
Marko Samec iz Šmarja pri Jelšah je doktor gradbeništva, vendar ima dolgoletne izkušnje na področju kulture in umetnosti. Nazadnje je bil direktor in lastnik podjetja SAMINO d.o.o., ki deluje na področju video produkcije, fotografije in dizajna.

Med prvimi izzivi na novem delovnem mestu novi direktor izpostavlja:

Knjižnica Šmarje pri Jelšah, ki upravlja tudi s kulturnim domom in z Muzejem baroka, namreč nudi široko paleto predavanj, izobraževanj, razstav, koncertov in drugih kulturnih vsebin. Samec si bo, kot še pravi, prizadeval, da bi na te dogodke pritegnili še več obiskovalcev. Knjižnica je sicer lani organizirala blizu tisoč dogodkov v Šmarju pri Jelšah in v sosednjih občinah Kozje, Podčetrtek in Bistrica ob Sotli, ki jih je obiskalo približno 130 tisoč obiskovalcev.  

Marko Samec in Jože Čakš sta si štafetno palico predala na petkovi slovesnosti ob 40-letnici kulturnega doma.

Čakš pred novi izzivi
Marko Samec je na čelu Knjižnice Šmarje pri Jelšah nasledil dolgoletnega direktorja Jožeta Čakša, ki se je od položaja poslovil na petkovi slovesnosti ob 40-letnici šmarskega kulturnega doma. Čakš, ki je bil tej ustanovi zapisan že vse od leta 1994, odhaja v pokoj. A kot pravi, ima na področju kulture še nekaj načrtov:



Delo knjižnice z novim direktorjem na čelu lahko spremljate TUKAJ. (SP)