junij 19, 2018

Matija Čakš za šmarskega župana

V občini Šmarje pri Jelšah so dobili drugega uradnega kandidata za župana. Potem ko je kandidaturo že v začetku leta napovedal neodvisni kandidat David Stupica, se zdaj v boj za županski stolček z močno podporo pomladnih strank podaja Matija Čakš, dr. veterinarske medicine iz Koretnega.

Matija Čakš, dr. veterinarske medicine, kandidat za župana občine Šmarje pri Jelšah, s predstavniki lokalnih odborov strank SLS, SDS in Nsi ter liste Naša občina Šmarje.

Delati dobro v korist vseh ljudi
33-letni Matija Čakš iz Koretnega, po poklicu doktor veterinarske medicine, se v kandidaturo na jesenske lokalne volitve podaja z enotno podporo pomladnih strank SDS, Nova Slovenija in SLS ter liste Naša občina Šmarje. Čakš je na današnji predstavitvi dejal, da je zamisel o kandidaturi prišla od ljudi, s katerimi se vsakodnevno srečuje pri svojem delu. Sprejeti izziv in postati župan po njegovih besedah pomeni delati dobro v korist vseh ljudi. "Želim si predvsem to, da postanemo občina, kjer lepa beseda lepo mesto najde, kjer se bo dvignil družabni utrip, kjer bomo razvijali cestno in drugo infrastrukturo, kjer bomo lahko rešili vprašanje našega bisera, Jelšingrada, in kjer bomo lahko dajali spodbude za kmetijstvo, priložnosti za nova delovna mesta,“ je o svoji viziji županovanja dejal Čakš, ki verjame, da ima z dosedanjim delom na različnih področjih dovolj izkušenj za uspešno delo župana. Čakš trenutno službuje v Veterinarskem centru Kropec v Rogaški Slatini, je tudi član upravnega odbora Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije, ob tem pa skupaj z družino skrbi še za 24 hektarov veliko posest, na kateri imajo 46 glav govedi. Čakš, ki mu lahko podrobneje prisluhnete v spodnjem posnetku, je tako drugi uradni kandidat za župana občine Šmarje pri Jelšah, kot prvi je kandidaturo konec januarja napovedal neodvisni kandidat David Stupica, o kandidaturi pa resno razmišlja tudi aktualni župan Stanislav Šket. (SP)

Povezani prispevki:
DAVID STUPICA V BOJ ZA ŽUPANSKI STOLČEK

Galerija slik

Datoteke

Matija Čakš o kandidaturi