avgust 19, 2022

Matija Kovač za županski stolček v Celju - kaj obljublja?

„Za še bolj zeleno, bolj urbano in bolj skupno prihodnost mesta“

Na novembrskih lokalnih volitvah se bo v bitko za županski stolček v Celju podal tudi Matija Kovač. 33-letni Celjan je v lokalni politiki kot občinski svetnik aktiven od leta 2014. Svojo kandidaturo je podrobneje predstavil na današnji novinarski kofenrenci.

Matija Kovač je po poklicu arhitekt, v lokalni politiki pa je aktiven osem let. (Foto: Radio Štajerski val)

Matija Kovač je arhitekt, ki vodi lastni arhitekturni biro Zgradbazamisli, aktiven je tudi na kulturnem področju, zlasti v Hiši kulture Celje. Od leta 2014 je dejaven v lokalni politiki, kot svetnik stranke Levica. Na županske volitve pa se, kot je povedal ob današnji uradni napovedi kandidature, podaja kot neodvisni kandidat, s podpisi volivcev. O razlogih pravi:

Kovačev program temelji na sloganu Zeleno, Urbano in Skupno, ima 10 točk, ki so med seboj, kot pravi, nekonvencionalno prepletene, a posegajo v vse pore življenja v mestu.

Poudarek programa je, kot pravi, na treh sklopih. Iz prvega izpostavlja: 

Drugi sklop zajema področje urbanizma, prometnih strategij, energetike in komunale.

Tretji sklop, ki se nanaša na dobro počutje občanov, pa v ospredje postavlja sodelovanje občanov. Kovač razlaga:

Matija Kovač je drugi, ki je v Celju napovedal župansko kandidaturo. Že pred časom je namreč potrdil, da se bo za nov mandat potegoval tudi aktualni župan Bojan Šrot.

Lokalne volitve bodo 20. novembra. (NS)


Matija Kovač s podporniki, med katerimi je Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje-Center, ki bo, kot pravi, prvopodpisani pod listo predlagateljev za Kovačevo kandidaturo za župana Mestne občine Celje. (Foto: Štajerski val)