junij 10, 2020

Med Bistrico in Bizeljskim po Poti ljubezni

Planinsko društvo Atomske toplice ureja novo pohodno pot - Pot ljubezni. Pohodnike bo popeljala iz Bistrice ob Sotli po neokrnjenih kotičkih Kozjanskega parka vse do Bizeljskega. Z imenom poti želijo obuditi spomin na Kelte, ki naj bi na tem območju nekoč izvajali zaročne obrede.

Pogled na Bizeljski grad. (Foto: Mirela Kunst)

Za ljubitelje narave in vsega lepega
Pot ljubezni, ki nastaja pod okriljem Planinskega društva Atomske toplice, planinska sekcija Bistrica ob Sotli, bo ljubitelje pohodništva vodila iz Bistrice ob Sotli v Kunšperk in nato v Orešje na Bizeljskem, Bukovje in Svete gore. Natančna dolžina poti ni znana, prehodimo jo v šestih do sedmih urah, razlaga Mirela Kunst iz planinskega društva in dodaja, da želijo z novostjo povezati Bistrico ob Sotli in Bizeljsko ter na to območje privabiti še več turistov. Traso so poimenovali Pot ljubezni v spomin na star keltski obred preizkušnje ljubezni, pojasnjuje Kunstova:


Pot ljubezni pa, kot pravi Kunstova, ne bo namenjena samo zaljubljenim, temveč vsem ljudem, ki imajo ljubezen do narave, živali, rastlin in sočloveka. Pot ni zahtevna, zato je primerna za vse generacije, na njej bodo lahko uživali otroci, mladi, tisti srednjih let in starejši, saj bo vsak našel svoj del zgodbe.

 Del poti je že označen, simbolni znak sta prepletena prstana. (Foto: Mirela Kunst)

Šest postojank z žigi
V planinskem društvu so pot označili, uredili pohodniške kartončke in žige. Na poti bo mogoče dobiti kartonček za zbiranje žigov, in sicer pri Kravaričevi domačiji, na gradu Kunšperk, na Turistični kmetiji Juričko, pri Svetem Antoni na Svetih gorah in pri občinski stavbi v Bistrici ob Sotli. Pot bo predvidoma urejena do 27. junija, ko v Planinskem društvu Atomske toplice načrtujejo pohod s slavnostno otvoritvijo poti. (SP)

 Pot ljubezni je namenjena vsem generacijam. (Foto: Mirela Kunst)