april 15, 2019

Med Celjem in Laškim že po delu nove kolesarske poti

Ljubitelji kolesarjenja se lahko odslej že popeljete po novozgrajeni kolesarski poti med Tremerji in Rifengozdom. Odsek je del nastajajoče kolesarske povezave med Celjem in Laškim, ki naj bi bil v celoti končan v prihodnjih letih.

Nova brv čez Savinjo je dolga 92 metrov, stala je 1,2 milijona evrov, namenjena je za kolesarje in pešce. (Foto: Andraž Purg)

Letos novi še štirje kilometri
Gradnja skoraj 2,5 kilometra dolgega odseka od Tremerij do Rifengozda se je začela pred letom in pol. Stala je nekaj več kot dva milijona evrov, plačala jo je Direkcija za infrastrukturo. Projekt sicer sofinancirata tudi občini Celje in Laško. Na Direkciji za infrastrukturo so na vprašanje, kdaj bo končan še del manjkajoče kolesarske poti med Celjem in Tremerji, za naš radio odgovorili: „Celotna trasa kolesarske poti Celje-Laško je dolga približno 11 kilometrov. V letošnjem letu bodo predvidoma zgrajeni še štirje kilometri poti, od krožnega križišča na Ulici XIV. Divizije v Celju do mostu v Tremerju pri čistilni napravi. Preostali del manjkajoče kolesarske poti, dolg približno 5 kilometrov, pa bo zgrajen v naslednjih letih, v kolikor bo direkcija pridobila potrebna soglasja za potek trase ob Savinji.“

S KolesCem se je po novi kolesarski poti zapeljal tudi celjski župan Bojan Šrot. 

Poleg odseka Celje-Laško še 15 tras
Naložba v izgradnjo kolesarske trase med Celjem in Laškim bo stala okoli 7 milijonov evrov. Vrednost celotne naložbe v kolesarsko infrastrukturo, ki jo bo država zgradila na območju Savinjske regije, pa še ni znana. Za še 15 načrtovanih tras je trenutno v pripravi projektna dokumentacija, sledilo bo pridobivanje zemljišč, potrebnih za gradnjo, in izvedba razpisa za gradnjo. (NS)