julij 15, 2019

Med Špitaličem in Tolstim vrhom nič več po makadamu

Vožnja med Špitaličem in Tolstim vrhom je odslej prijetnejša. 640 metrski makadamski odsek je odslej prekrit z asfaltom. Konjiška občina je poskrbela tudi za odvodnjavanje.

Slavnostni trak na odprtju ceste je poleg župana Darka Ratajca, predsednika krajevne skupnosti Špitalič Janka Marinška in Bojana Podkrajška, kot darilo za 87. rojstni dan prerezala vaščanka Ljudmila Ribič. (Foto: Radio Štajerski val)

Še posebej zadovoljni tamkajšnji krajani
Krajevna skupnost Špitalič je bogatejša za modernejši odsek »Golob – Grajžl«, ki ga je uredila s pomočjo občine Slovenske Konjice. »Za izgradnjo ceste smo bili vsi, da olajšamo življenje ljudem v hribovitem svetu. Če ob deževju tu ne bi bilo asfalta, bi bil pesek v dolini,« je od slovesnem odprtju konec prejšnjega tedna povedal predsednik krajevne skupnosti Špitalič Janko Marinšek in dejal, da želi, »da bi ta cesta še dolgo služila naslednjim rodovom, da bi jo izrabili s traktorskimi ali avtomobilskimi gumami in da je neurje ne bi odneslo.« Obnova ceste »Golob – Grajžl« sicer velja za večji projekt v Krajevni skupnosti Špitalič. Marinšek o novi pridobitvi pravi:



Župan občine Slovenske Konjice Darko Ratajc je ob tem poudaril, da jih v Slovenskih Konjicah čaka še veliko izzivov, ki so premagljivi, če bodo ljudje enotni in če se bodo vodilni znali odločiti, kaj je za prebivalce občine pomembno. O prihodnjih načrtih v občini Slovenske Konjice je dejal:



Slavnostni trak na odprtju ceste je poleg župana Darka Ratajca, predsednika krajevne skupnosti Špitalič Janka Marinška in Bojana Podkrajška, ki je pred Marinškom 12 let vodil to krajevno skupnost, kot darilo za 87. rojstni dan prerezala vaščanka Ljudmila Ribič. (KR)