oktober 10, 2018

Mihaela Rožej za županjo Šentjurja

Kandidaturo za županjo občine Šentjur je danes predstavila Mihaela Rožej, vidna članica stranke SLS. Prepričana je, da je v mestu nastopil čas za žensko županjo. Njen cilj je razvojno naravnana, urejena in ljudem prijazna občina.

Mihaela Rožej je kandidaturo predstavila v šentjurskem Ipavčevem kulturnem centru. (Foto: Radio Štajerski val)

Gospodarstvo, urbanizem in boljša komunikacija
Mihaela Rožej, upokojena vzgojiteljica, ki je že vrsto let aktivna tudi na mnogih drugih področjih v lokalni skupnosti, želi postati županja Šentjurja. Ocenjuje, da bi lahko z nekaterimi ukrepi izboljšala situacijo v občini, ker gleda na problematiko z ženskimi očmi. Njena vizija razvoja temelji na razvoju gospodarstva, urejenosti občine in dobri komunikaciji. Pri gospodarstvu Rožejeva izpostavlja tri ključne točke: kmetijstvo, podjetništvo in turizem:

Precej pozornosti bi Rožejeva namenjala tudi infrastrukturi in urbanizmu:

Mihaela Rožej prav tako obljublja boljšo komunikacijo z občani ter bolj prijazno in učinkovito občinsko upravo:

Če ji bodo volivci zaupali županovanje, si bo Mihaela Rožej prizadevala tudi za povezane kolesarske poti, urejenost pločnikov, večjo varnost pešcev ter več parkirnih mest za invalide. Prav tako obljublja ukrepe za večjo medgeneracijsko solidarnost, pri čemer izpostavlja povečanje doma starejših, ureditev varovanih stanovanj in povečanje števila neprofitnih stanovanj. Rožejeva je ob tem izpostavila, da je v zadnjem štiriletnem mandatu podprla določene projekte, ki so dobri. Prepričana je, da občina Šentjur potrebuje žensko roko, ki bo v naslednjem mandatu dala poudarek tudi mehkejšim vsebinam, ki delajo življenje prijetnejše, bolj urejeno in smiselno. Pravi, da v kampanjo vstopa oborožena z vrednotami, znanjem, delovnimi izkušnjami, voljo, zagnanostjo in ljubeznijo do domačega kraja. V županski bitki v občini Šentjur so zdaj že štirje kandidati. Za županski stolček se bodo potegovali tudi aktualni župan Marko Diaci, Janez Jenšterle in Mojca Inkret. (SP)