oktober 18, 2018

Milan Potočnik za Zreče enakih možnosti

Milan Potočnik želi postati župan občine Zreče.  Pravi, da je človek dejanj s čutom za sočloveka. Zato ne želi spregledati nikogar. Prepričan je, da lahko Zreče postanejo lokalna skupnosti enakih možnosti za vse. Županoval bi neprofesionalno, je kandidat stranke Socialnih demokratov.

Milan Potočnik (na sredini) je prepričan, da ima zreška občina priložnosti za bolj učinkovit razvoj na gospodarskem, kmetijskem in turističnem področju.

Mladim lažji dostop do stanovanj, gradnja doma za ostarele
Milan Potočnik dela v gospodarstvu, tudi lokalna politika mu ni tuja, saj je bil v prejšnjih mandatih občinski svetnik, dejaven je v številnih društvih. H kandidaturi so ga nagovarjali občani, pravi. Želi, da bi mladi ostajali v domačem kraju in si tukaj ustvarjali družine "Zato jim mora občina omogočiti dostop do cenejših stanovanj in zagotoviti dodatne zazidalne površine za individualno gradnjo," poudarja in ob tem opozarja še na potrebo po izgradnji doma za starejše. "Občina mora nujno pristopiti k pridobitvi koncesije za izgradnjo doma za starejše. Temu izzivu v minulih letih ni posvečala dovolj priložnosti, pa bi jo morala," je prepričan Potočnik.

Podjetniški inkubator, ceste, parkirišča pločniki in kolesarske steze
Razvoj novih podjetij bi spodbudil z zagonom podjetniškega inkubatorja, ki bi podjetnikom služil kot odskočna deska. Opaža, da v Zrečah primanjkuje parkirnih mest, zato bi zagotovil dodatna. Ob tem pa urejal pločnike ter kolesarske poti ob najbolj obremenjenih cestnih povezavah, tudi do šole. Na Potočnikovi najavi kandidature sta bila prosotna tudi vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaž Han in predsednik konjiških Socialnih demokratvo dr. Jernej Štromajer, sicer državni sekretar na Ministrstvu za šolstvo. V zreški občini se za županski stolček potegujeta le dva kandidata, poleg Milana Potočnika še aktualni župan Boris Podvršnik. Če bodo Potočniku Zrečanke in Zrečani zaupali mandat, bo županoval neprofesionalno. Zakaj? Tudi o tem v spodnjem posnetku. (BF)

Datoteke

IZJAVA MILANA POTOČNIKA