december 15, 2021

Minister Vrtovec v Konjicah, Šentjurju in Rogaški

V naših krajih je bil danes minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. V Šentjurju in Rogaški Slatini je obiskal dve podjetji, v Slovenskih Konjicah pa se je sestal s konjiškim in zreškim županom.

Minister Vrtivec v Slovenskih Konjicah. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)

Težave zaradi kamnolomov
Minister je imel delovno srečanje z županoma občin Slovenske Konjice in Zreče, Darkom Ratajcem in Borisom Podvršnikom. Spregovorili so o aktualnih infrastrukturnih projektih v obeh občinah. Minister je po srečanju izpostavil dva pereča problema::

Na sestanku so pregledali tudi cestne projekte, ki jih je država v tem letu izvedla na območju občin Slovenske Konjice in Zreče, ob tem pa je minister zagotovil, da je tudi v proračunih za prihodnji dve leti zagotovljen denar za nove naložbe. Župan občine Slovenske Konjice Darko Ratajcje po sestanku povedal:

Tudi župan občine Zreče Boris Podvršnik je po srečanju izpostavil nekaj največjih cestnih projektov:

O izzivih šol vožnje ter varovanja okolja
Vrtovec je obiskal tudi Rogaško Slatino, bil je v podjetju Prah, njegova dejavnost je med drugim šola vožnje, med drugim so ga seznanili z načrtom razvoja edinstvenega mobilnega simulatorja za usposabljanje voznikov. Minister je ob tem dodal:


Minister v slatinskem podjetju Prah. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)


S čim pa so ministra seznanili v šentjurskem vulkanizerskem podjetju Protect trade pnevmatike?

Minister v šentjurskem podjetju Protect trade pnevmatike. (Foto: Ministrstvo za infrastrukturo)

Mala, srednja ter velika podjetja so, je še poudaril minister, dodana vrednost in hrbetnica slovenskega gospodarstva. (AD, NS)