avgust 9, 2018

Missice kuhale, pekle in čebelarile v Šmarju

Finalistke izbora za Miss Slovenije in aktualna Miss so se včeraj mudile v Šmarju pri Jelšah. Na Kmetiji Vizjak so pokazale svoje čebelarske in kuharske spretnosti.

Dekleta so bila razdeljena v tri skupine z različnimi nalogami (foto: Štajerski val).

Spoznavanje Slovenije
»Miss Slovenije ni klasični lepotni izbor, ampak projekt, ki deluje pod sloganom Podpiramo Slovensko in podprimo Slovenijo,« poudarja nosilka licence izbora Jelka Verk. Dodaja, da si prizadevajo v okviru izbora dogajanje ponesti tudi v manjše kraje. Zato so dekleta med drugim že bila tri dni na Veliki planini, kjer so se preizkusile kot pastirice, iz odpadnih materialov so kreirale obleke za polfinalni izbor, same so oblikovale čevlje, pripravili so tudi pohod na Triglav.

Nova znanja
Včeraj je 15 finalistk izbora in aktualna miss Slovenije Maja Zupan spoznavalo slovensko tradicijo čebelarstva in delo na kmetiji. Preizkusile so se v peki kruha, kuhanju pikantne omake in pridelavi medu. Dekleta pravijo, da so vesela takšnih priložnosti, ki jim ponudijo nova znanja in izkušnje. Matic Vizjak pa poudarja, da želijo s sodelovanjem pri tovrstnih projektih predvsem izboljšati ugled poklica kmeta v javnosti.

Z izdelki so zbirali denar
Marjana, Silvo in Matic Vizjak pravijo, da so se lepotice zelo dobro odrezale. Njihovo delo pa je bilo tudi dobrodelno obarvano. Na koncu dneva so namreč sestavili šestnajst paketov z njihovimi izdelki ter jih prodali na dražbi. Zbrali so 850 evrov, ki so jih namenili šmarski enoti Varstveno delovnega centra Šentjur. Nekaj utrinkov je zbranih v spodnjih posnetkih in fotografijah. (TMG)

Galerija slik

Datoteke

Kaj taki dogodki doprinesejo lepotnim tekmovanjem?

Kako so se dekleta odrezala?