december 20, 2018

Mojca Kunst na čelu Kozjanskega parka

Vlada je danes potrdila Mojco Kunst za direktorico Kozjanskega parka. 46-letna univerzitetna diplomirana inženirka geologije si bo prizadevala nadgrajevati vse, kar je bilo doslej dobrega, hkrati napoveduje spremembe, usmerjene v dobrobit vseh prebivalcev parka.

Mojca Kunst napoveduje spremembe v dobrobit vseh prebivalcev zavarovanega območja. (Foto: Kozjanski park)

Življenje v parku je razvojna priložnost
Kozjanski park bo dobil novo direktorico. Vlada je na ta položaj za dobo štirih let potrdila univerzitetno diplomirano inženirko geologije Mojco Kunst. Kunstova delovanje tega javnega zavoda zelo dobro pozna, saj je v njem zaposlena že vse od leta 1998. Kot pravi, je direktorska funkcija zanjo velik izziv, saj bo lahko na tem položaju nadgrajevala svoje dosedanje delo vodje službe za ohranjanje narave in naravovarstveni nadzor.

Kozjanski park kot upravljalec zavarovanega območja po besedah Kunstove uživa precejšnji ugled tako prebivalcev kot obiskovalcev tega območja. S sodelavci bodo zato nadgrajevali vse, kar je bilo dobrega, hkrati pa bodo vpeljali tudi določene spremembe, vse, kot pravi, v dobrobit prebivalcev tega zaščitenega območja.

Približati se želijo ljudem
Po napovedih nove direktorice je eden prioritetnih ciljev posodobljen akt za Kozjanski park, ki mu bo sledila priprava načrta upravljanja. Po besedah Kunstove si bodo prizadevali, da bodo s sodelavci več prisotni na terenu, da bodo več komunicirali s prebivalci zavarovanega območja in prenašali njihove težave na višje nivoje ter jim pri tem poskušali čim bolj pomagali. Prav tako bodo pripravljali projekte, v katere bodo vključeni predvsem prebivalci zavarovanega območja. Kunstova sicer prevzema vodenje kolektiva, v katerem je trenutno 18 redno zaposlenih, ena sodelavka je zaposlena projektno, do štiri sodelavce imajo zaposlene preko javnih del. Park letno razpolaga z okoli 600 tisoč evri proračunskega denarja. Njegova glavna naloga pa je skrb za ohranjanje naravne dediščine. (SP)