februar 6, 2018

Na čelu celjske bolnišnice Margareta Guček Zakošek

Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje je na včerajšnji seji za novo poslovno direktorico izmed štirih kandidatov izbral nekdanjo poslanko SMC in državno sekretarko, danes pa podjetnico Margareto Guček Zakošek. Preden sede na stolček, jo mora potrditi še vlada.

Margareta Guček Zakošek je zasebna podjetnica iz Celja, ki sicer izvira iz Šmarja pri Jelšah. (Foto: Radio Štajerski val)

Med pomembnejšimi cilji tudi novogradnja
Da se prijavijo na razpis za mesto poslovnega direktorja, so imeli kandidati na voljo le osem dni. Poleg Margarete Guček Zakošek so se za direktorski stolček potegovali še član sveta zavoda celjske bolnišnice Branko Gabrovec, nekdanja direktorica Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič in župan občine Dobrepolje Janez Pavlin, ki se je pred leti neuspešno že potegoval za mesto direktorja ljubljanskega kliničnega centra. Svet zavoda je najbolj prepričala Guček Zakoškova. Kot je povedala po svoji predstavitvi, želi izkušnje iz korporacij in industrije prenesti v lokalno okolje. Med poudarki iz programa je izpostavila: »Nadaljevati moramo nadomestno novogradnjo Splošne bolnišnice Celje, ker je to edini način, da zagotovimo normalno prostorsko delovanje. Drugi je razvoj določenih vseslovenskih centrov specialnosti oz. strok, ki so že danes zelo razvite, tretji zagotovitev uravnoteženega poslovanja in priprava sanacijskega načrta.« Kot četrti cilj je izpostavila gradnjo dobre organizacijske klime, ki bo po njenem osnova za dobro delovanje.

Pripravljeni na pogovor …
Strokovni direktor celjske bolnišnice Franc Vindišar je program nove direktorice ocenil kot korekten in pripravljen z določenim poznavanjem zdravstva: »Res pa je, da je to bolj okviren program, ni nekih konkretnih ciljev. Očitno ni tako globoko v zdravstvu, kot mi mogoče malce preveč pričakujemo. Celoten postopek pač je takšen, kot je, politika je tukaj prevzela svojo odgovornost. Upam, da je vse skupaj narejeno v dobrobit Splošne bolnišnice Celje.« Vindišar pričakuje, da bo Guček Zakoškova svoja stališča in vizijo pojasnila tudi pred strokovnim svetom bolnišnice. Slednja je sicer včeraj poudarila, da je pripravljena na pogovor in dialog. Spomnimo, Guček Zakoškova bo na čelu bolnišnice nasledila Marjana Ferjanca, ki so ga razrešili novembra lani. Zakaj, preverite TUKAJ. (NS)