junij 25, 2022

Na današnji državni praznik praznuje tudi Občina Vitanje

25. junij je praznik Občine Vitanje. Obeležili ga bodo nocoj, ob tem pa tudi nagradili občane in društva, ki so najbolj zaznamovali življenje v občini.

V Vitanju je 25. junij še posebej prazničen. (Foto: Štajerski val)

Današnji državni praznik je prazničen tudi za Občino Vitanje. Leto od lanskega praznika so, pravi župan Slavko Vetrih, posvetili predvsem snovanju načrtov za nove naložbe. Nekatere so že v teku. Vetrih razlaga:

Dodaja še, da se lotevajo tudi novih izzivov, med njimi so:

Sicer pa bodo v Vitanju na nocojšnji slovesnosti ob občinskem prazniku podelili priznanja in nagrade. Zlati grb bo letos dobilo Turistično društvo Vitanje, ki obeležuje 60 let delovanja. Župan o društvu pravi:

Vetrih pa bo podelil tudi dve županovi priznanji, prejemnika sta Sredoje Vasić in Jože Hrovat, za prizadevanja pri ureditvi športnega parka pri Centru Noordung:

Sicer pa se v okviru občinskega praznika v Vitanju obetajo številni dogodki - sinoči je bil nočni pohod na Stenico, to dopoldne odpirajo medgeneracijsko stičišče, jutri se bodo na igrišču za mali nogomet srečale številne nogometne generacije. Sredi avgusta pa bo ena večjih prireditev v občini, Holcerija, ki jo pripravlja Turistično društvo Vitanje, eden od letošnjih občinskih nagrajencev. (TMG)