marec 5, 2020

Na enem mestu vse o porokah, zdravju, vrtovih, čebelah, ribolovu, kavi in hrani

Prihodnji konec tedna na Celjsko sejmišče prinaša prvi letošnji večji sejemski paket. Tokrat vabi spomladanski  sedmerček. Tradicionalnim pomladnim sejmom so v tej sezoni dodali nov sejem, Svet ribolova. 

Spomladanski sejmi bodo na Celjskem sejmišču med 13. in 15. marcem, cene vstopnic so takšne kot lani. (Foto: Radio Štajerski val)

Festival kave Slovenija ogroža koronavirus?
Od 13. do 15. marca v družbi Celjski sejem pripravljajo kar sedem spomladanskih sejmov: sejem zdravega načina življenja Altermed, sejma Poroka in Flora, tradicionalno srečanje čebelarjev ApiSlovenija, Festival kave Slovenija, festival hrane in pijače – Kulinart in novost sejem Svet ribolova. Vodja projekta Mojca Hrup razlaga:

Pri Festivalu kave Slovenija sicer število razstavljavcev in sama izvedba dogodka sicer še nista povsem dorečena. Razlog je koronavirus. Izvršni direktor Celjskega sejma Robert Otorepec pojasnjuje:



Na sejmu Poroka tokrat vse za "last minute" poroko.

ApiSlovenija s potico rekorderko
Sejemski dogodek, ki bo na Celjskem sejmišču v soboto in nedeljo, je tudi 43. ApiSlovenija – tradicionalno mednarodno srečanje čebelarjev. Znova pričakujejo več kot 70 razstavljavcev s čebelarsko opremo in pripomočki, dogodek pa bo spremljal tudi pester strokovni program. Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč pravi:

Slovenski čebelarji bodo na ApiSlovenija podirali celo rekord. Skupaj z Zvezo kmetic Slovenije bodo naredili potico velikanko. Noč razlaga:

Prihodnji konec tedna se bo na Celjskem sejmišču skupaj predstavljalo več kot 440 razstavljavcev, večina domačih, le 24 je tujih. Ob pestri sejemski ponudbi pa obiskovalcem znova na voljo tudi bogat spremljevalni program s strokovnimi posveti, predavanji, delavnicami in okroglimi mizami. Podrobnejši program najdete TUKAJ. (NS)