november 12, 2019

Na Glaziji v Celju bodo zgradili krožišče

Celjska občina bo na križišču na Glaziji, ki povezuje Ljubljansko cesto z garažno hišo in Splošno bolnišnico Celje, zgradila krožišče. Prispevalo bo k večji pretočnosti in umiritvi prometa. Križišče naj bi bilo zgrajeno do konca leta.

Tako bo izgledalo novo krožišče na Glaziji. (Foto: MOC)

Previdno v času gradbenih del
Novo križišče na Ljubljanski cesti, pri Policijski upravi Celje in garažni hiši na Glaziji, bo gradilo celjsko podjetje VOC, ki je bilo izbrano na javnem razpisu. Zgradilo naj bi ga do konca leta. Pogodbena vrednost del znaša nekaj manj kot 290.000 evrov, denar je zagotovila občina. Na Mestni občini Celje udeležence v prometu pozivajo k strpnosti in previdnosti, saj je Ljubljanska cesta, ki predstavlja eno izmed glavnih mestnih vpadnic, prometno zelo obremenjena. Gradbena in cestna dela bodo zato, kot pravijo, zahtevna, promet pa bo v času delne zapore oviran. Ob tem dijake bližnjih šolskih centrov prosijo, naj dosledno upoštevajo cestno prometno signalizacijo in naj se glede na zmožnosti izogibajo gradbišču in se v šolo oziroma iz nje odpravijo po sosednjih ulicah.

Večja pretočnost in umiritev prometa
Prihodnji teden bo sicer izvajalec gradbenih del iz obstoječega krožišča pri uvozu za garažno hišo Glazija izvedel še dodatni krak navezave na Ipavčevo ulico, ki bo razbremenil omenjeno območje in omogočil boljšo pretočnost v fazi izvajanja del. Novo krožišče na Glazijii, ki naj bi prispevalo k večji pretočnosti in umiritvi prometa na Ljubljanski cesti, bo, kot pravijo na celjski občini, dolgoročno pomembno tudi zaradi načrtovane širitve garažne hiše in ureditve izvoza za reševalna vozila Zdravstvenega doma Celje. (NS)