junij 17, 2020

Na gradu Podsreda odprli grajska prenočišča

Na gradu Podsreda je na voljo 16 novih grajskih namestitev. Pričakujejo domače in tuje goste, predvsem tiste, ki jih zanima izjemna kulturna dediščina, ohranjena narava, mir in sprostitev.

Nočitev na gradu Podsreda vključuje tudi košarico domačih dobrot. (Foto:Radio Štajerski val)

Trije apartmaji in tri sobe
Lastnica gradu, občina Kozje, je v spodnjem gospodarskem poslopju gradu Podsreda uredila nove namestitve, s katerimi želi na to območje privabiti nove goste. "V sklopu projekta smo v obstoječih prostorih, v katerih so že bila izvedena groba gradbena dela, opremili tri apartmaje in tri sobe. Pred tem smo v prostorih izvedli še zaključna gradbena dela, ki so obsegala finalne obdelave tlakov, sten in stropov," razlaga županja občine Kozje Milenca Krajnc in dodaja, da gre za inovativen turistični produkt, ki se navezuje na povezovanje narave in kulture na tem območju in v enkratno okolje gradu prinaša 16 novih namestitev.

Dela, ki jih je izvedlo podjetje GES d.o.o. iz Celja, so stala 192 tisoč evrov. Plačala jih je občina Kozje.

Za vse, ki cenijo naravo in kulturo
Z namestitvami želijo v občini Kozje zadostiti vse večjemu povpraševanju po turističnih namestitvah v odmaknjenem, naravnem in kulturnem okolju Obsotelja in Kozjanskega. »Kulturna dediščina in nastanitvene kapacitete niso enkratni projekti, ampak so investicije v višjo kakovost bivanja. Investicije v nove možnosti in priložnosti za počitnikovanja, druženja in srečevanja, in vse to prispeva k prijetnejšemu življenjskemu utripu v teh krajih,« razlaga županja in dodaja, da stavijo tako na domače kot na tuje goste, predvsem tiste, ki jih zanimajo kulturna dediščina, odmaknjenost od mestnih središč, ohranjena narava, mir in sprostitev ter odlična kulinarika:

Trženje namestitev je prevzel javni zavod Kozjanski park, ki je tudi upravljalec gradu. Prvi gosti bodo lahko na gradu Podsreda prespali 25. junija. Žal na gradu ne bo mogoče koristiti turističnih bonov kot so sprva napovedovali, saj so prostori uporabno dovoljenje dobili šele po koncu epidemije novega koronavirusaNekaj utrinkov z otvoritvene slovesnosti na gradu Podsreda v spodnji foto galeriji. (SP)