januar 12, 2018

Na Konjiškem nova blokovska stanovanja

Stanovanjsko podjetje Konjice je eno redkih, ki neprekinjeno gradi blokovska stanovanja. To je počelo tudi v času gospodarske krize. Tako je v zadnjih 12 letih zgradilo 200 blokovskih stanovanj, delovni stroji pa bodo brneli tudi letos in prihodnje leto. Zanima nas je, kdaj in kje?

V Spodnjih Prelogah bo Stanovanjsko podjetje kmalu začelo graditi tretji blok s sedmimi stanovanji, ključe bodo njihovi lastniki prejeli še pred koncem leta.

Precejšnje povpraševanje po novih stanovanjih
V Spodnjih Prelogah pri Slovenskih Konjicah raste mini blokovska soseska. Tam bo Stanovanjsko podjetje Konjica kmalu začelo graditi tretji blok. Ta bo manjši, saj bo v njem le sedm stanovanj. Ker je povpraševanje precejšnje, pričakujejo, da jih bodo hitro prodali. Vseljiva naj bi bila pred koncem letošnjega leta. Večji blok pa se po napovedih direktorja Tomaža Rihtaršiča obeta ob Slomškovi v središču Slovenskih Konjic. "Tam bomo gradili blok z 31 stanovanji, takoimenovani 3K. Začetek gradnje je predviden poleti, vseljiv pa bo predvidoma v drugi polovici naslednjega leta. Stanovanja bodo nadstandardna. Imela bodo podzemne garaže, stanovanja v najvišjem nadstropju pa razgledne terase. Objekt bo grajen iz bolj kakovostnih materialov," napoveduje Rihtaršič, ki pa cene kvadratnega metra stanovanjske površine še ne upa napovedati. Boso pa zagotovo višje kot v blokih v Spodnjih Prelogah, kjer se gibljejo od 1150 do 1300 evrov za kvadratni meter. Cene se zadnjih deset let na Konjiškem niso spreminjale. Med kupci novih stanovanj prevladujejo prebivalci Slovenkih Konjic in bližnje okolice, ki živijo v najemnih stanovanjih in želijo na svoje. Sicer pa bo Stanovanjsko podjetje Konjice v sodelovanju z republiškim stanovanjskim skladom prav tako letos zagotovilo nova neprofitna stanovanja. Deset v Slovenskih Konjicah in šest v Zrečah. Tudi povpraševanje po njih ne usahne. Zainteresirani za najemno stanovanje na Konjiškem čakajo največ dve leti. Tako do njih pridejo bistveno prej kot marsikje drugod po Sloveniji. Z gradnjo in prodajo stanovanj so začeli leta 2005, v tem času so zgradili 100 tržnih in 100 najemnih. (BF)