junij 16, 2020

Na Konjiškem uresničili prve projekte iz participativnega proračuna

V občini Slovenske Konjice zaključujejo prve projekte iz participativnega proračuna 2020-2022, ki so ga prvič uvedli v lanskem letu. Občina je na pobudo občanov in občank že postavila igrala v Ločah in Draži vasi ter obnovila igrišča na Zbelovem.

Nove naložbe bodo prispevale k aktivnemu življenju občank in občanov. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

29 pobud v vrednosti 300 tisoč evrov
V občini Slovenske Konjice so lani pristopili k izvedbi participativnega proračuna v letih 2020-2022. Pri razporejanju dela proračunskega denarja so lahko sodelovali prebivalke in prebivalci občine, ki so sami določili, katere naložbe so v lokalni skupnosti najnujnejše. "Na občini smo prejeli 75 predlogov občanov v skupni vrednosti milijona evrov, oktobra lani smo izbrali 29 predlogov, ki so izpolnjevali vse kriterije za izvedbo. Za njihovo uresničitev smo namenili 300 tisoč evrov," razlaga konjiški župan Darko Ratajc in z zadovoljstvom dodaja, da se prvi projekti iz participativnega proračuna že zaključujejo.

 Z novimi naložbami za boljše življensko okolje na Konjiškem. (Foto: občina Slovenske Konjice)

Igrala in športna igrišča v različnih delih občine
"Kar nekaj manjših projektov smo letos že izvedli, uredili smo igrala v Ločah, Žičah in Draži vasi, prav tako obnavljamo športno igrišče v Zbelovem. Sledila bo uresničitev projektov po načrtih in prioritetah, ki smo jih v proračunu sprejeli do konca leta 2022," razlaga Ratajc, pri čemer izpostavlja tudi načrtovano delno ureditev športnega parka v Slovenskih Konjicah. Po Ratajčevih besedah bodo nova igrala v Ločah in Draži vasi ter obnovljeno igrišče na Zbelovem velik doprinos k aktivnemu življenju v njihovih lokalnih skupnostih. Na občini so prepričani, da so se odločili prav, ko so k odločanju o naložbah vključili tudi občanke in občane. Le-ti namreč najbolj vedo, kaj v lokalni skupnosti potrebujejo in kaj zasluži še več njihove pozornosti. (SP)