avgust 31, 2020

Na Kristan Vrhu poškodovani vežica in 40 spomenikov

Včerajšnje neurje z vetrom ni prizaneslo niti pokopališču na Kristan Vrhu v občini Šmarje pri Jelšah. Ostrešje poslovilne vežice je poškodovalo podrto drevo, na pokopališču je podrlo električni drog, poškodovanih pa je tudi več deset spomenikov. 

Škode na pokopališču Kristan Vrh je po prvih ocenah koncesionarja, družbe Gekott, za okoli 60 tisoč evrov.(Foto: Radko Kvas)

Koncesionar: Najemniki grobov naj spomenikov ne odstranjujejo
Včerajšnje neurje je veliko škode povzročilo tudi v naših krajih, o čemer smo podrobneje pisali TUKAJ. Med drugim je močno neurje veliko težav povzročilo v delu občine ŠMarje pri Jelšah. Močan veter ni prizanesel niti pokopališču na Kristan Vrhu. Ostrešje poslovilne vežice je poškodovala podrta smreka, na pokopališču je podrlo električni drog, poškodovanih pa je tudi veliko spomenikov, razlaga koncesionar pokopališča Radko Kvas iz podjetja Gekott:

In kdo bo pokril stroške škode?

Glede na minule izkušnje Kvas ocenjuje, da bo zavarovalnica pokrila samo škodo na poslovilni vežici, škodo na spomenikih pa bodo morali poravnati lastniki sami. V podjetju Gekott ob tem pozivajo vse najemnike grobov, ki imajo poškodovan spomenik, da spomenike do prihoda zavarovalniškega cenilca ne odstranjujejo. Predstavnika zavarovalnice na pokopališču Kristan Vrh pričakujejo jutri ali v sredo. (SP)