april 2, 2020

Šmarje: donacij ne uspejo sproti preštevati; hvaležni za prav vsako

Eno od žarišč okužbe z novim koronavirusom je v občini Šmarje pri Jelšah, po zadnjih podatkih je tam 100 potrjenih okužb. A huda preizkušnja je v ljudeh vzbudila tudi veliko sočutja. Donacije – tako v zaščitni opremi kot ostalih prispevkih – prihajajo z vseh koncev države.

Donirala je tudi šmarska območna obrtno-podjetniška zbornica, s pomočjo svojih članov. (Foto: OOZ Šmarje)

Donacij v šmarskem občinskem štabu civilne zaščite ne uspejo sproti šteti, toliko jih je. Poudarja pa Sergeja Javornik, predstavnica za odnose z javnostmi na Občini Šmarje pri Jelšah, da je prav vsak kos še kako dragocen in potreben. Največ so od donatorjev prejeli takšne in drugačne zaščitne opreme, ne le za dom upokojencev, kjer se soočajo z velikim izbruhom okužb s COVID-19, pač pa tudi za zdravstveni dom, trgovine, bencinske črpalke in številne prostovoljce.

Posamezniki in podjetja darujejo tudi hrano in pijačo, nabralo se je nekaj denarnih donacij, pa tudi prenosnih računalnikov za osnovnošolce, ki imajo pouk na daljavo. Veliko pa štejejo, kot še pravi Javnornikova, tudi vse tople besede in besede spodbude, za solzne oči so poskrbele tudi glasbene donacije, kakšno je posnel domačin Matic Supovec, oglejte si jo TUKAJ. Podrobneje o tem je s Sergejo Javornik spregovorila Katja Žolgar:



V priloženi fotogaleriji vidite le nekaj utrinkov donatorjev in donacij, ki so jih v objektiv ujeli na šmarski občini. 

Galerija slik