julij 16, 2019

Na Rogli poleti pobeg v naravo

Julijsko vreme preglavice dela tudi turističnim delavcem na Rogli. Tja tudi v poletnih mesecih goste vabijo z naravnimi danostmi. V Termah Zreče počitnikuje največ tujcev, na Rogli pa je več domačih gostov.

Poleti vabijo naravne znamenitosti. (Foto: Štajerski val)

V hribih Slovenci, v dolini tujci
V Uniturju, ki bdi nad Roglo in Termami Zreče, so bili junija z obiskom zadovoljni, pravi. Kislo julijsko vreme je številke nekoliko umirilo. Kljub temu pa trenutno beležijo podobno zasedenost kot lani - v Termah Zreče 70-odstotno in na Rogli 55-odstotno.

V termah več kot polovico, 55 odstotkov nočitev, ustvarijo tuji gostje. Med njimi pa na obeh lokacijah prevladujejo Nizozemci, Italijani, Belgijci, Nemci in Avstrijci. Na Rogli pa je več domačih gostov, 60 odstotkov. Veliko nočitev ustvarijo tudi športne ekipe, ki na Roglo in v zreške terme prihajajo na priprave.

Želijo obisk čez vse leto
Ker obisk poleti spodbujajo predvsem z naravnimi danostmi, so zelo odvisni od vremena. Če bo bolj toplo, pričakujejo več obiskovalcev, ki mu svoje aktivnosti prilagajajo. Zimska sezona obsega le štiri mesece, zato želijo sezonskost preseči s poletno ponudbo in tako skozi vse leto tja privabiti čim več obiskovalcev.

Na Rogli najbolj pritegnejo doživetja v naravi, pravi izvršna direktorica Uniturja Barbara Soršak. Katere med njimi pa izpostavlja?

Veliko novih gostov si na Rogli obetajo tudi od novosti, ki jo pravkar gradijo - Poti med krošnjami. V Uniturju pričakujejo, da se bodo prvi sprehajalci nanje lahko povzpeli konec avgusta ali v začetku septembra. (TMG)