februar 11, 2020

Na Slovenjebistriškem razkritih 75 streh

Na Slovenjebistriškem še vedno ocenjujejo škodo, ki jo je povzročil močan veter v nedeljo in ponedeljek. Po doslej zbranih podatkih je delno razkrilo strehe kar 75 objektov, škoda je tudi v gozdovih in parkih.

Pri odpravljanju posledic neurja je bilo v občini Slovenska Bistrica aktiviranih 10 gasilskih društev s 115 gasilci. (Foto: fb PGD Slovenska Bistrica)

Mestni parki do nadaljnega zaprti
V občini Slovenska Bistrica je močan veter po zadnjih podatkih delno ali v celoti razkril strehe kar 75 objektov. Prav tako so bila oškodovana tri vozila in razkrita ostrešja osnovnih šol na Tinju in v Šmartnem na Pohorju. Podžupan Stanislav Mlakar ocenjuje, da je škode za več kot sto tisoč evrov. "Gre za škodo, ki je večinoma nastala na zasebnih objektih. Precejšnja škoda je nastala tudi na javni infrastrukturi. Poškodovana so ulična razsvetljava in prometni znaki, vetrolom je veliko škodo povzročil v naravi, ne le v gozdovih temveč tudi na mestnih parkovnih površinah," razlaga Mlagar in izpostavlja, da so vsi trije mestni parki do nadaljnjega zaprti.

Gasilci in vzdrževalci v javnih podjetjih bodo po napovedih Mlakarja na terenu še dober teden dni, odpadlo vejevje v parkovnih površinah si bodo prizadevali počistiti do konca tedna. Včeraj je bilo na območju celotne občine Slovenska Bistrica sicer aktiviranih 115 gasilcev iz 10 gasilskih društev, danes so pri odpravljanju posledic vetroloma aktivna 3 gasilska društva s 45 gasilci. (SP)

Galerija slik