junij 4, 2018

Na Svetem Štefanu dobili telovadnico

Na Svetem Štefanu v šmarski občini se veselijo nove telovadnice pri tamkajšnji podružnični osnovni šoli. Sodoben športni objekt bo dobrodošel za športno vzgojo šolarjev, pa tudi za rekreacijo ostalih krajanov.

Na priložnostni slovesnosti ob odprtju telovadnice.

Za vse generacije
Telovadnica na Svetem Štefanu je prva telovadnica, ki so jo na kateri od šmarskih podružnični šol odprli po 12. letih, pred tem so telovadnico dobili otroci v Šentvidu in na Kristan Vrhu. "Sveti Štefan je najbolj oddaljen od centra Šmarja pri Jelšah, kraj se lepo razvija, tukaj so aktivna športna društva in krajani, prav tako so aktivne učiteljice, ki tukaj delajo,“ pojasnjuje odločitev o izgradnji telovadnice šmarski župan Stanislav Šket, ki pričakuje, da bodo nov objekt poleg šolarjev in vrtčevskih otrok uporabljali tudi krajani in krajanke Svetega Štefana in okolice.

Nadstandard za šolarje
Da je nova, okoli 400 kvadratnih metrov velika telovadnica pomembna pridobitev za kraj, se strinja tudi ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Mitja Šket. "Nova telovadnica je zelo pomembna, saj bodo učenci lahko v njej razvijali motorične sposobnosti. Doslej niso imeli objekta za telovadbo, vse aktivnosti so morali izvajati v učilnicah oziroma na prostem," pravi ravnatelj in dodaja, da so z novo telovadnico in pripadajočo športno opremo na šoli zagotovili nadstandard za 23 učencev, ki trenutno obiskujejo šolo. Kot lahko slišite v spodnjem posnetku, šolarji ob novi pridobitvi niso skrivali zadovoljstva. Telovadnica na Svetem Štefanu je stala 588 tisoč evrov. Ker gre za skoraj nič energijski objekt, je 118 tisoč evrov prispeval Eko sklad, 67 tisočakov je zagotovila Fundacija za šport, preostalo je plačala šmarska občina. (Tekst: SP, foto: Monja Šalamon)

Datoteke

Vtisi šolarjev