avgust 14, 2021

Na Virštanju odprli turistično-vinarski center

Popoldne je Turizem Podčetrtek v Banovini na Virštanju odprl Center za promocijo vina, kulinarike, kulture in turizma. Povezuje lokalne ponudnike vin, kmalu pa bo obiskovalcem na voljo tudi interaktiven ogled, kjer bodo spoznavali vinogradniško tradicijo in kulinariko Podčetrtka in okolice.

Prenovljena Banovina je dobila novo vsebino. (Foto: Amadeja Knez)

V novem Centru za promocijo vina, kulinarike, kulture in turizma želijo povezati ponudnike z vseh področij. Občina je za nov produkt prenovila objekt Banovine, za 200 tisoč evrov vredno naložbo je sto tisočakov prispevala Evropska unija. Kot pravi direktor Turizma Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli Boštjan Misja, stavbe Banovine niso izbrali po naključju:

Pri tem dodaja, da je vsebino centra narekovala tudi njegovo okolje:

Ta je zaživel danes.


Center vključuje ponudnike iz Obsotelja iz Kozjanskega ter degustacije, tudi buteljčnih vin. (Foto: Štajerski val)

Kaj bo center ponudil?
Ponudbo centra bodo razporedili v dveh nadstropjih. Kaj bo v kleti? Direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja:

Turisti bodo Banovino lahko obiskali ob vikendih. Spoznavali bodo lahko ponudnike vin z območja vsega Obsotelja in Kozjanskega, dodaja Misja. Malo pa bo še treba počakati na ponudbo v zgornjih prostorih, kjer bodo poskrbeli za ...

Ta del bodo sicer odprli do konca leta. Sicer pa Misja pričakuje, da bo za ogled novega centra z degustacijo treba odšteti od 15 do 20 evrov. (TMG)

Galerija slik