november 9, 2021

Na Žalskem bogatejši za dnevno varstveni center

Tudi v Domu Nine Pokorn Grmovje v občini Žalec so vstopili v še eno jesen, ki jo zaznamuje koronavirus, a imajo tudi veliko razlogov za veselje. Najnovejši je nov dnevno varstveni center, ki so ga pred dnevi odprli v Žalcu. O novosti in o tem, kako se se v njihovem socialno-varstvenem zavodu spopadajo z aktualno epidemiološko situacijo, smo se pogovarjali z direktorjem Tomažem Lenartom.

V novem Dnevno varstvenem centru Žalec bo dneve ob različnih aktivnostih preživljalo 15 starejših. (Foto: FB DNPG)

Dom Nine Pokorn Grmovje, ki domuje v Trju, je bogatejši za dnevno varstveni center, ki so ga odprli na dislocirani lokaciji v Žalcu. Naložbo, ki je stala nekaj več kot pol milijona evrov sta sofinancirali država in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, nekaj denarja pa je namenil tudi dom sam. O pridobitvi, direktor doma Tomaž Lenart:



Aktivnosti v novem centru se bodo začele 15. novembra, do takrat še zbirajo prijave.

Center bo zares zaživel prihodnji ponedeljek. Do takrat pa:

Pridobitve, kot sta nov dnevni center v Žalcu in pred dvema letoma prizidek k matični ustanovi v Trju, so za dom, ki je lani obeležil 40-letnico delovanja, kot obliž na rano, pravi Lenart:

Trenutno so v Domu Nine Pokorn Grmovje, kjer nudijo oskrbo odraslim s posebnimi potrebami, posebej pozorni na epidemiološko situacijo, ki se po vsej državi še naprej slabša. Lenart pri tem pravi:



Dom Nine Pokorn Grmovje v Trju je pred dvema letoma dobil prizidek, v katerem so nastanili osebe z demenco.

Kako pa je s precepljenostjo stanovalcev in zaposlenih?



Ob tem ne bo, še enkrat več, odveč poziv:

(NS)