december 27, 2019

Na Zreškem ne bo več ekoloških otokov

V občini Zreče boste od prvega januarja stekleno embalažo lahko zbirali doma, od koder jo bodo komunalni delavci tudi odvažali. Tako ne bo več tudi ekoloških otokov. Prav tako se obetajo spremembe delovnega časa zbirnih centrov.

Občani Zreč so že dobili zabojnike, kamor bodo zbirali tudi stekleno embalažo. (Foto: Štajerski val. Fotografija je simbolična)

S 1. januarjem bodo v Zrečah stekleno embalažo začeli zbirati v gospodinjstvih. Na naslove so že prejeli zelene 120-litrske zabojnike za odpadno steklo. Tako se ukinjajo ekološki otoki, kjer so zbirali ekološko embalažo. Koncesionar Saubermacher Slovenija, ki skrbi za odvažanje odpadkov v zreški občini, bo steklene zabojnike na naslovih gospodinjstev zbiral šetkrat letno oziroma vsakih osem tednov. V večstanovanjskih objektih bodo steklo odvažali po dogovoru.

Daljši delovnik zbirnega centra
To pa niso edine novosti, pravi Matjaž Dolenc z zreške občine. Akcija zbiranja kosovnih odpadkov bo prihodnje leto dvakrat, pravi Dolenc. "Podaljšal pa se bo tudi delovni čas zbirnega centra za komunalne odpadke v kamnolomu Trunkl za pet ur na teden, in sicer ob sredah od 10. do 18. ure v poletnem času in od 8. do 16. ure v zimskem času, ob sobotah pa od 8. do 13. ure," razlaga in dodaja, da je vsak delovnih med 6. in 14. uro ter ob sobotah med 7. in 12. uro odpadke mogoče oddati še v zbirnem centru v Lenartu. (TMG)