september 25, 2020

Nagrade Občine Šentjur gasilcu in prostovoljcem Rdečega križa

Občina Šentjur je včeraj proslavila svoj občinski praznik. Tradicionalne velike slovesnosti zaradi novega koronavirusa sicer ni bilo, so pa z manjšo slovesnostjo vseeno počastili letošnje občinske nagrajence.

Nagrade so letos zaradi poostrenih pravil podelili na prostem in brez prisotnosti širše javnosti. (Foto: Občina Šentjur)

Milenko Tanšek iz Gorice pri Slivnici je letošnji prejemnik Ipavčeve plakete. Prejel jo je za uspešno dolgoletno vodenje Prostovoljnega gasilskega društva Slivnica, za soustanovitev, sodelovanje in vodenje Društva vinogradnikov Sveti Urban ter za sodelovanje in povezovanje v kraju, občini in širše izven meja Slovenije.

Občina Šentjur je ob letošnjem občinskem prazniku nagradila tudi prostovoljce šentjurskega Rdečega križa, ki so se, kot poudarja župan Marko Diaci, ob spomladanski epidemiji še posebej izkazali:

 

Pisno priznanje so prejeli sekretarka RKS OZ Šentjur in koordinatorka Andreja Tisel, strokovni sodelavec RKS OZ Šentjur Aleš Štancer ter terenski prostovoljci/prostovoljke krajevne organizacije RKS OZ Šentjur Zdenka Kosaber, Tatjana Lesnika, Rožica Kneževič, Klara Hrovatič, Marjeta Mulej, Aleš Skubic, Majda Candir, Andrejka Salobir, Magda Ulbing, Jelka Križnik, Marija Kukovič, Kristjan Guček in Anica Plahuta, za izjemen angažma pri pomoči soljudem, v času COVID-19, za izkazano požrtvovalnost, humanost ter odlično sodelovanje z občinskim štabom civilne zaščite.

Kot vsako leto, so ob prazniku, ki so ga tokrat počastili z manjšo priložnostno slovesnostjo v Zgornjem trgu, nagradili tudi najboljše učence in učenke šol v šentjurski občini. Nagrajenci so: Žiga POLŠAK iz OŠ Slivnica pri Celju, Petra KORENJAK iz OŠ Dramlje, Patrik ZAVRŠEK iz OŠ Planina pri Sevnici, Rebeka VIRTIČ iz OŠ Hruševec - Šentjur, Eneja TURK iz OŠ Blaža Kocena Ponikva, Lev Mišo KOLAR iz OŠ Franja Malgaja Šentjur, dijakinja Šolskega centra Šentjur Eva GRADIČ in Maša LESKOVAR, na predlog Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur. (AD)