september 29, 2022

Največ Slatinčanov si v mestu želi bazen

V anketi sodelovali le trije odstotki občanov

Občina Rogaška Slatina je sporočila rezultate ankete, ki jo je opravila med občani, ki so odločali, za katere projekte naj nameni denar, ki ga je dobila od davka Eurojackpota. Kateri projekti so dobili največjo podporo?

V Rogaški Slatini že imajo bazene, a vsi so v zasebni lasti. Očitno občani menijo, da je čas še za javnega, občinskega. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Občina Rogaška Slatina je od Jackpota, ki ga je osvojil njen občan, dobila 1,6 milijona evrov davka. 250 tisoč je občinska uprava skladno s sklepom občinskega sveta v proračunu za prihodnje leto že rezervirala za urejanje cest, za projekt prevozov za občane, Prostofer, ter za izvedbo dveh večjih koncertov.

Za kaj naj nameni 1,4 milijona evrov, pa je povprašala občane. V anketi, v kateri so lahko sodelovali prek spleta ali pa oddali tiskano glasovnico, so bili na voljo štirje projekti, bilo pa je mogoče podati tudi še kakšen dodaten predlog.

Izbirali so med štirimi projekti
Glas je oddalo 352 prebivalcev občine, to je le nekaj več kot 3 %. Med štirimi predlaganimi projekti je največ glasov, 65 %, dobil predlog za izgradnjo letnega bazena. 18-odstotno podporo je dobil predlog za gradnjo prizidka k vrtcu Potoček, 16-odstotno pa nakup stavbnega zemljišča na območju starega mizarstva – gre za območje, kjer občina gradi razgledni stolp Kristal. Četrtega predloga, za komunalno opremljanje gospodarske cone Ratanska vas, ni podprl praktično nihče.

Je pa 117 občanov podalo lastne predloge za izvedbo projektov, na občini naštevajo, da je bilo največ predlogov za »nakup zemljišč pod Janino ter ureditev celotnega območja kot prostora za preživljanje časa v naravi, za nakup zemljišča za gradnjo gasilskega doma PGD Steklarna, za dežurno službo na področju zdravstva, za gradnjo neprofitnih stanovanj in stanovanj za mlade, za prostore za druženje mladih ter za ukrepe trajnostnega razvoja, zelene ureditv in vzdrževanje kulturne dediščine

Končno besedo bo imel občinski svet, ki bo denar uvrščal v proračun za prihodnje leto. Z rezultati ankete so svetnike že seznanili na včerajšnji seji. (AD)