junij 8, 2020

Namesto stare glasbene šole v Rogaški oskrbovana stanovanja?

Občina Rogaška Slatina želi na mestu stare glasbene šole v kraju urediti oskrbovana stanovanja. Bilo naj bi jih od 10 do 15, a na podrobnosti bo potrebno počakati še nekaj časa.

Ni še znano, kdaj bodo v Rogaški dobili oskrbovana stanovanja, upajo, da bodo načrte lahko čim prej uresničili. (Foto: Štajerski val)

Občina Rogaška Slatina na območju stare glasbene šole načrtuje oskrbovana stanovanja. Župan Branko Kidrič pravi, da so okoli 2000 kvadratnih metrov zemljišča in stavbo odkupili že pred petimi leti. Od takrat so iskali primerno vsebino in zdaj svetnikom predstavili idejo, da tam uredijo oskrbovana stanovanja. Trenutno so želeli le njihovo mnenje o primernosti lokacije, pravi Kidrič in dodaja:

 

Tako načrtujejo pogovore z nepremičninskih skladom, s katerim so se v zadnjem letu po Kidričevih besedah že večkrat sestali. Pričakujejo poziv sklada investitorjem ali soinvestitorjem gradnje oskrbovanih stanovanj. Če se bo dalo, se bodo nanj prijavili. Sicer pa bodo skušali poiskati partnerja na trgu.

Prav tako še potrebujejo gradbeno dovoljenje, potrebno dokumentacijo in ponudnika oskrbe, ki mora biti na voljo v načrtovanih oskrbovanih stanovanjih. Začetek gradnje tako še ni na vidiku. (TMG)